Suriye Devrimci Sol Akımı’ndan Guta katliamı deklarasyonu

Esad rejiminin kimyasal silah kullanımı sonucu Şam’ın doğusundaki Guta bölgesinde gerçekleşen katliama ilişkin olarak Suriye Devrimci Sol Akımı’nın yayımladığı deklarasyon

21 Ağustos sabahı, çok sayıda kadın ve çocuk yüzlerce Suriyeli ölümcül silahların kurbanı oldular, Şam kırsalında Doğu Guta bölgesinde bu sabahtan beri rejim tarafından yürütülen şiddetli askeri saldırının bir parçası olarak zehirli gaz ve kimyasal silahların aleni şekilde kullanımı sonucu katledildiler. İki yılı aşkın süredir halkımızın acı ve kayıplarının listesi uzuyor. Sayılamayacak kadar çok şehit, yaralı, tutuklu ve milyonlarca yerinden yurdundan edilmiş mültecimiz var. Halkımızın acısı artık katlanılmaz bir safhaya ulaştı. Feryatlar sonuçsuz kalıyor, vicdanlar ölüm sessizliğine bürünüyor.

Ölüm ve imha makinesine dönen, vahşetiyle faşizmi bile geçen Rejim, katliamlara ve baskılara devam ediyor. Bu dünyada uzun süredir görülmemiş bir trajedi. Bu, küçük bir burjuva kliğin hizmetindeki bir diktatörlüğün pençesinden, zalim şiddetinden, sömürüsünden kurtulabilmek için, özgürlük için başkaldıran bir halkın trajedisi.

Devrimimizin, bölgedeki halk devrimleri ve dünyada cehalet, kölelik ve sömürü rejimlerine karşı mücadele eden militanlar dışında samimi bir müttefiki yok. Suudi Arabistan ve müttefiklerinin başını çektiği karşıdevrimci güçlerin bölgedeki devrimlere karşı saldırılarını fırsat bilen Esad rejimi, halkımıza, silahsız kitlelere ve sivillere karşı akıl almaz bir vahşetle bu katliamı gerçekleştirdi. Kayıplarıyla devrimciliğini ve kararlılığını kanıtlamış halkımız direnişini sürdürecek, bu katil tiranlığı yenecek ve hakkettikleri cezayı biçecektir.

Ölülerimizi gömüyor ve yaralılarımızla ilgileniyoruz. Bütün bunlar katil ve imhacı rejimin düşmesi ve devrimimizin zaferi için mücadelemizde bizi daha da kararlı ve cesur kılıyor.

Özgür, eşit, adil, daha iyi bir Suriye için!

ABD’ye hayır! Moskova’ya hayır!

Riyad’a hayır! Tahran’a hayır!

Düşenlerimizin onuru, yaralılarımızın şifası ve halk devrimimizin zaferi için tüm iktidar ve zenginlik halka!

Suriye Devrimci Sol Akımı

Şam, 21 Ağustos 2013

Yorumlar kapalıdır.