Venezuela: José Bodas ve diğer petrol işçileri sendikal liderleri derhal serbest bırakılsın!

3 Şubat Pazartesi günü sabahın erken saatlerinde, aralarında Venezuela Petrol İşçileri Birleşik Federasyonu (FUTPV) Genel Sekreteri José Bodas’ın da bulunduğu 10 petrol işçisi, süresi Ekim 2013’te dolan toplu sözleşmenin yenilenmesi talebini dile getirmelerinin ardından gözaltına alındı.

Olay, (Anzoategui eyaletine bağlı) Puerto La Cruz rafinerisinin kapısı önünde gerçekleşen bir genel meclis sırasında meydana geldi.

Petrol işçileri, Ulusal Muhafız’ın 75. Müfrezesi’nde tutuluyorlar. Gözaltında tutulan işçilerin bugün Kamu Bakanlığı önüne çıkarılması bekleniyor. Bodas’a ek olarak, gözaltına alınan diğer işçilerin isimleri şöyle: Endy Torres, William Párica, Omar Párica , Leonardo Ugarte, Wladimir Carvajal ve diğerleri.

Bu durum, farklı sendikal eğilimlerden de büyük tepki aldı. Bazı sendika liderleri, gözaltına alınan işçileri desteklemek ve protesto gösterilerinin bir suç unsuru haline dönüştürülmesinin sonlandırılmasını talep etmek için Puerto La Cruz’a gittiler.

Hukuksuz bir şekilde tutuklanan José Bodas ve diğer sendika liderlerinin derhal özgürlüğüne kavuşması için sendikalara, kitle örgütlerine, öğrenci örgütlerine, siyasi partilere ve bu kurumların liderlerine uluslararası dayanışma çağrısında bulunuyoruz.

İşçilerin Uluslararası Birliği – Dördüncü Enternasyonal (UIT-CI)

Yorumlar kapalıdır.