Berkin ışıklar içinde uyu!

Gezi isyanı sırasında evinden ekmek almak için çıkan Berkin Elvan polisin attığı gaz fişeği ile başından ağır şekilde yaralandı. 269 gün boyunca komada kaldı, birçok ameliyat geçirdi, son olarak 44 kilodan 16 kiloya kadar düştü. Bütün hayata tutunma çabasına rağmen Berkin bu sabah 7’de hayatını kaybetti.

Berkin’in katilinin kim olduğunu çok iyi biliyoruz. Berkin’in katili “polis destan yazdı” diyen, Berkin’in ölümünden sorumlu polisleri yargılanmasını sistematik biçimde engelleyen siyasi iktidardır.

Aynı zamanda, Berkin’in ölümünün JİTEM tetikçilerinin, Hrant Dink’in, Zirve katliamının sanıklarının “adalet” adına serbest bırakıldığı bir zamana gelmesi özellikle kayıt altına alınmalıdır. Bu çakışma önümüzdeki dönem sürecek mücadele ve kümelenmenin de yol haritasını bizlere sunmaktadır.

Berkin’in ve tüm Gezi şehitlerinin katillerinin adalet önünde hesap vermesi gerekir ama önce o adaletin bulunması ve tesisi gerekmektedir. Türkiye’de adalet iflas etmiştir. Bu siyasi çürümeyi, yozlaşmayı durdurabilmenin tek yolu emekçilerin siyaset sahnesine müdahale etmesinden geçmektedir.

Türkiye işçi sınıfı adaletin tesisi mücadelesinin mihenk taşıdır. Ayağa kalkmalı, emekçi halklara, ezilenlere önderlik etmelidir.

Berkin kardeşimiz; seni yıldızlara uğurluyoruz, ışıklar içinde uyu; seni ne unutacağız, ne unutturacağız.

Yorumlar kapalıdır.