Şantuk Tekstil’de zafer direnen emekçinin olacak!

Yaklaşık 500 işçinin çalıştığı, Arnavutköy’de bulunan ve ihracat ağırlıklı üretim yapan Şantuk Tekstil fabrikasında ağır çalışma koşulları ve düşük ücretlere karşı sendikal mücadele veren 35 işçinin işlerine son verildi.

TÜRK-İŞ’e bağlı TEKSİF Sendikası’nın yaklaşık 6 ay önce fabrikada başlattığı sendikaya üyelik çalışmasının patron tarafından fark edilmesiyle ilk olarak 28 işçi işten çıkarıldı. Bunun üzerine TEKSİF Sendikası 20 Ağustos Çarşamba günü için çağrıda bulundu ve İDP Girişimi üyelerinin de katılımıyla fabrika önünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi. TEKSİF Sendikası Örgütlenme Dairesi Müdürü Asalettin Arslanoğlu yaptığı konuşmasında işverenin tüm hukuksuz girişimlerine rağmen örgütlenme faaliyetlerine kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.

Şantuk Yönetimi işten atma saldırısını sürdürüyor!

Anayasada yer alan sendikaya üye olma hakkını, işten çıkarma gerekçesi olarak gören fabrika yönetimi bugün aynı gerekçeyle 7 işçinin daha işlerine son verdi. İşten atılan işçilerin aktarımlarıyla, işveren temsilcilerinin şu sözleri işçilerin mücadelelesinin haklılığını bir kez daha gözler önüne sermektedir:

“Bu daha başlangıç, işten çıkarmalar devam edecek.”

Bu çerçevede İDP Girişimi olarak bizler de sendikalaşma nedeniyle işçi çıkartmanın yasaklanması ve sendikalaşmaya karşı saldırgan tutum alan patronların cezalandırılması gerektiğinin altını bir kez daha çiziyor ve Şantuk Tekstil işçilerinin bu onurlu mücadelesini selamlıyoruz.

Yorumlar kapalıdır.