İzmir’de taşerona karşı kitlesel miting

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 1170 işçiyi taşerona geçme ya da işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya bırakan ihale krizinin ardından harekete geçen DİSK Genel-İş Sendikası, “Taşerona karşı #direnİŞÇİ” sloganı ile bir miting düzenledi. “Taşerona hayır” diyen on binlerce işçi ve emekçi sokaklara çıktı. Basmane Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yeşil alanlar ve parklar bakım hizmet alım ihalesini taşeron firma Dermar Temizlik’in kazanmasıyla birlikte başlayan kriz devam ederken, belediyede çalışan 1170 İZENERJİ A.Ş. işçisinin örgütlü bulunduğu DİSK Genel-İş Sendikası “Taşerona hayır” demek için bir miting düzenledi. Taşeronlaştırma, iş cinayetleri, sendikal haklar ve işçi sınıfının sorunlarını dile getirmek için kitlesel bir yürüyüş gerekleştiren DİSK/Genel-İş Sendikası tarafından Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirilen mitinge, DİSK ve Genel-İş Genel Başkanı Kani Beko ile 60’a yakın ildeki Şube Baskanı ve Temsilcisinin yanı sıra, TÜRK-İŞ, KESK, TMMOB, TTB, çeşitli sivil toplum ve emek örgütleri, meslek odaları, siyasi parti temsilcileri destek verdi. İşçilerin bir kısmının tepkilerini çekse de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve İzmir milletvekilleri de mitinge destek verdi.

Atılan sloganlar genel olarak Soma ve taşeron sistem üzerineydi. Gündoğdu Meydanı’na kadar yapılan yürüyüş sırasında, işçiler sık sık “Taşerona Hayır”, “Taşerona Geçit Vermeyeceğiz”, “Susma Haykır Taşerona Başkaldır”, “Birleşe Birleşe Kazanacağız” sloganları ile tepkilerini dile getirdiler.

Yorumlar kapalıdır.