25 Kasım: Erkek, Devlet, IŞİD şiddetine karşı isyandayız!

25 Kasım Kadına karşı Şiddetle Uluslararası Mücadele Gününde kadınlar alanları doldurdu.

Bu sene 13.sü gerçekleştirilen gece yürüyüşünde kadınlar kadın ve nefret cinayetlerine, erkek egemen kapitalizme, esnek ve güvencesiz çalışmaya, AKP hükümetinin kadın düşmanı politikalarına ve Kobane’deki IŞİD şiddetine karşı alanlardaydı.

“Erkek, Devlet, IŞİD şiddetine karşı isyandayız” pankartı arkasında Taksim Tünel’den başlayan gece yürüyüşü Galatasaray Lisesi’nin önünde yapılan basın açıklamasıyla son buldu.

Gece yürüyüşüne katılan yüzlerce kadın yürüyüş boyunca “Yaşasın Kadın Dayanışması”,”Rojava’dan Gazze’ye direnen kadınlara bin selam!”, “Boşanmayı değil cinayeti engelle!”, “Devlet, elini bedenimden çek!”, “Kadın cinayetleri politiktir!”,”Trans cinayetleri politiktir!” sloganları attı. Galatasaray Lisesinin önünde okunan basın açıklaması ise şu ifadelere yer verildi: “Erkek adalet değil gerçek adalet talebimizin gerçekleşmesinin yolu eşitlikten geçiyor. Kadınların erkeklerle eşit olamayacağına dayandırılarak kurulan sözün de, yürütülen politikanın da kadınların özgürlüğünü engellediği ortada. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve AKP’nin kadınların erkeklerle eşitsizliğini derinleştiren politikalarına karşı daha çok kadın dayanışması ve örgütlenmesi diyoruz!”

“İşte bu öfkemiz bir meşale olup Kobane’de, Rojava’da, Filistin’de, Gezi’de direnişe dönüştü. Biz kadınlar Erin’le, Kader’le, Reyhan Cabberi ile direnerek taşıyacağız özgürlük meşalesini! Biz zeytinleri için direnen ve biz Validebağ korusu için nöbet tutan ve biz Karadeniz dereleri için uykusuz kalan kadınlarız.”

Basın açıklamasının ardından kadınların eylemi halaylarla son buldu.

Yorumlar kapalıdır.