Karadolap Spor Kulübü basın açıklaması

İstanbul 1. Amatör Lig’te 20 Aralık’ta Karadolap ile Zeytinburnu arasında yapılan karşılaşmayı Karadolap 4-2 kazandı. Futbol Federasyonu 22 Aralık’ta maç sırasında meydana geldiği iddia edilen olaylar nedeniyle Karadolap’ı hem 3-0 hükmen yenik ilan etti hem de sezon sonuna kadar kendi sahasında oynayacağı maçların tarafsız sahalarda oynamasına karar verdi. On gün sonra 2 Ocak tarihinde Hürriyet gazetesi bu maçı “Namluların ucunda ölümüne maç!” başlığıyla yayınladı. Ardından birçok basın kuruluşu da Hürriyet’i referans alarak bu doğrultuda haberler yaptı. Bu gelişmeler üzerine Karadolap Spor Kulübü gerçekte ne olduğu konusunda bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan kulüp başkanı Çayan Dursun hem olaylara hem de karara dair görüşlerini dile getirdi. Söz konusu açıklamayı okurlarımızla paylaşıyoruz.

Basına ve Kamuoyuna

“2 Ocak 2015 Salı tarihli Hürriyet gazetesinin tek taraflı polis raporları ve federasyonun elinde olduğunu bildiğimiz hakem-gözlemci tutanaklarına dayanarak yaptığı servis edilmiş habercilik anlayışının, gerçeklere kör sağır, güçten güçlüden yana tutumuna hiç şaşırmadık. Aksine ülke gerçeklerine uzak olmayışımızın, haksızlıklar karşısında tavır alışımızın bir bedeli olduğunu başından beri biliyorduk. Bahsi gecen Zeytinburnu maçıyla bizi hak etmediğimiz cezalarla sindireceklerini, korkutacaklarını sananlar yanıldıklarını er geç anlayacaklar. Avrupa ve ülkemizde ırkçılıkla ilgili onca hadise yaşanır iken bu nefret edilesi tutumu alanlar spor sahalarından uzaklaştırılıp cezai tedbirler uygulanırken bizde ırkçılık olmaz diyenler Zeytinburnu sahasında yaşadığımız duruma neden kayıtsız kalmıştır!

Zeytinburnu’nda oynadığımız ilk maçta inancımıza, ırkımıza, fikrimize küfür edilirken görevli saha komiserlerine, hakemlere rağmen tek bir satır bile yazılıp çizilmemiş olmasının suçunu tarafımızca kendilerinin bilgilendirmemiş olmasıyla geçiştiren bir “Federasyon Başkanı” ve görevlileri ne kadar güvenilir ve tarafsızdır!

Bugüne kadar sahamızda oynadığımız hiçbir müsabaka için kolluk kuvvetlerinden talepte bulunmayan kulübümüzün her sahada karşılaşılabilecek bir kaç ufak hadise dışında güvenlikle ilgili hiçbir sıkıntısı olmadığı halde gecen sezon Büyükdere maçında Çayırbaşı stadında oyuncularımızın soyunma odası basılarak dövülmesi, araçlarımızın lastiklerinin kesilmesi ırkçı, inançsal hakaretlere maruz kalmamız ve maç başlama saati uzamış iken muktedir ve hakkaniyetli Federasyon neden bırakın maçın iptalini basit bir uyarı bile yapma gereği duymamıştır?

Zeytinburnu’nda yaşananlara seyirci kalan tutum sahamızda oynanan maçta çevik kuvvetin çağrılması, gizli gözlemci, maçın başka sahada oynanması gibi tarafgir tutumlara neden girmiştir?

Sahamızda oynanan habere konu olan müsabakada oyun bir kez bile durmamış, normal süresinde tamamlanmış, oyunculara fiili saldırı yapılmamışken maç öncesi elinde bandajla sahaya çıktığı mevcut resimlerden belli oyunculara alınan sahte raporlara itibar etmiş, olayların çıkmasını önleyen tarafımızı, çevik kuvvetin anlamsız şiddet uygulama ve gaz atmasının seyirciler üzerinde yarattığı infiali es geçmiştir.

Bütün bu yaşananlara rağmen rakip takım oyuncuları Karadolap Spor Kulübü başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin refakatinde güvenli bir şekilde yolcu edilmiş. Bahsi gecen hiçbir hadisenin yaşanmasına fırsat verilmemiştir. Hal böyle iken daha oyuncularımızın teri soğumadan maçın hükmen sayılacağı ve sahamızın kapanacağı bilgisi bizzat federasyonun saha görevlisince federasyon başkanın beyanı olduğu belirtilerek tarafımıza iletilmiştir. Disiplin kurullarında görüşülmesi gereken durum tertip komitesinin görev ve yetkileri dışında karara bağlanmış ve malumunuz üzere tebliğ edilmiştir.

Cezanın açıklanması sonrası ilgili prosedüre uygun olarak itiraz bedeli bankaya yatırılıp disiplin kurulunda görüşülmesi için dosyanın Ankara’ya gitmesi sağlanmıştır. Federasyon başkanı Yemen Ekşioğlu ile yaptığımız görüşmede alınan kararın hukuk dışılığı belirtilmiş ancak kendisinden “ben hırsızım, malınızı çalıyorum. Sizde çaldırmayın!” gibi akla mantığa uymayan bir cevap alınmıştır.

Cezaya yaptığımız itirazla yalnız sonuçlarına değil yaşanan bu keyfi tutuma, ırkçılığın, mezhepçiliğin bir hakaret biçimi olarak devam etmesine de karşıyız. Bundan sonra ısmarlama haberlerle ortaya çıkıp telefonlarımıza çıkma cesareti göstermeyen Adil Demirçubuk gibi medya mensubu demeye dilimizin varmadığı kifayetsizlerle mücadelemiz devam edecek.

Biz inancımızı, fikrimizi, hürriyetimizi bayrak yapan, Soma’da toprak altında kalanları unutmayan unutturmayan, Berkin Elvan’ı, Gezi Parkı’nı, bu ülkenin taşını toprağını, sularını, ormanlarını sevmenin gerçek yurtseverliğin ispatı olduğuna inanarak HES’lere, rantsal dönüşümlere, mülksüzleştirmeye karşı durmanın onuruna vicdanına sahibiz. Hasbelkader taraf olduğumuz bu haksızlıktan yalnız biz değil mağdur olan bütün herkes için adaletin teminini istemek önceliğimizdir. Sonuçları ne olursa olsun haklı olduğumuz hiçbir yoldan, bedeli ne olursa olsun dönmedik dönmeyeceğiz. Bütün bunların ışığında Federasyon disiplin kurulundan çıkacak kararla ya ırkçılığın devamı tescil edilecek ya da verilen bu yanlı yanlış kararın iptali ile ırkçılık karşıtı bir başlangıç yapılacak.

Yorumlar kapalıdır.