İşçilerin Uluslararası Birliği – Dördüncü Enternasyoal (UIT-CI): Kahrolsun sivil-askeri diktatörlük!

Eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Kahire’deki Mısır ceza mahkemesi tarafından, 16 Mayıs tarihinde geçici olarak ölüm cezasına çarptırıldı. Temyiz mahkemesi Haziran ayında kararını onadı. Ayrıca Müslüman Kardeşler’in parlamentodaki siyasi kolu Saad Katatni, onun başkan yardımcısı Essam El-Eriyen ve önde gelen İslami vaiz Yusuf el Karadavi, gıyaben yargılanarak casusluk için ölüm cezasına mahkum edildi. Mursi, Müslüman Kardeşler’in diğer 105 üyesiyle birlikte, idama mahkum edildi. Mursi ve MK liderleri, Hamas ve Hizbullah savaşçılarının bir sözde “uçuşu” için yardım “tedarik etme” gibi acımasız suçlamalar aldılar.

Bu mahkumiyetler, MK destekçilerine, üyelerine ve liderlerine zulüm eden Genel Abdel Fattah el-Sisi’nin sivil-askeri diktatörlüğü tarafından onaylandı. Ama bu diktatörlük sadece MK’e zulüm etmiyor, aynı zamanda grev ve her türlü gençlik ve halk protestosunu da baskılıyor. 6 Nisan Gençlik Hareketi gibi diktatör Hüsnü Mübarek’i 2011 devriminde deviren kilit sektörler, yasadışı ilan edildi.

Devrimci sosyalistler o sıralarda 2013 askeri darbesini onaylamanın ve orduya ve onların MK muhalifi burjuvazinin ve pro-emperyalistlerin politik liderlerinden oluşturduğu yeni hükümete güvenmenin Mısır solunun sektörleri için ciddi bir hata olduğunu söylemişti.

Demiştik ki, solun çoğunuluğunun askeri darbeyi onaylaması – ki bu darbeyi kitlelerin gözünde meşrulaştırır- pahalıya patlayacak bir hatadır. Bugün bu üzücü gerçeği görüyoruz. Sadece halk ve onun işçi, kadın ve devrimci gençlik seferberliği, 2011 devriminin başlamasından beri istenen köklü değişimleri başarabilecek güce sahiptir.

UIT-CI olarak, Müslüman Kardeşler ile hiçbir siyasi fikir birliğimiz olmadığını yineliyoruz, ama biz Muhammed Mursi ile yüzlerce MK liderinin ve aktivistinin ölüme mahkum edilmelerini de reddediyoruz; biz bu kararın iptal edilmesini ve Mısır’daki tüm siyasi tutukluların derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Bu kanlı diktatörlüğe kimseyi yargılamak için herhangi bir hak vermiyoruz. Devrimi başlatan emekçi halk ve gençlik, devrimin çıkarına konuştuğunu bildiren ancak karşı-devrimin ajanları olan MK’in başı eski Cumhurbaşkanı Mursi’yi ve aynı zamanda katil orduyu sınayacaktır.

Biz tüm dünya işçilerini ve gençliğini, yüzlerce politik mahkumün bu anormal ölüm cezalarını kınayan halkçı, demokratik sektörlere ve Arap soluna desteğe çağırıyoruz. Ölüm cezalarının yürürlükten kaldırılmasını ve politik tutsakların serbest bırakılmasını talep eden teşvik edici bildirilere, dilekçelere ve her türlü eylem birliğine çağırıyoruz.

Liderler ve aktivistlerin ölüm cezalarına hayır!

Tüm siyasi tutsaklar serbest bırakılsın!

Kahrolsun sivil-askeri diktatörlük

Yorumlar kapalıdır.