8 Mart 2016: İnadına İsyan, İnadına Özgürlük!

8 Mart 2016 Dünya Emekçi Kadınlar Günü, kadın emeğinin sömürülmesi, kadınlara anne-eş rollerinin atfedilmesi ve bu rollerin ataerkil devlet politikalarının meşrulaştırılmasına karşın binlerce kadının katılımıyla gerçekleşti.

Günde üç kadının kocası tarafından şiddete maruz kaldığı Türkiye’de, şiddeti körükleyen ve kadını eve hapseden kadın düşmanı politikalar, kapitalizm krizine girildikçe içinden çıkılmaz bir hal alarak kadınları uçurumun kenarına itiyor. Böyle bir atmosferde yıllardır eylemlere kapatılan İstiklal Caddesi binlerce kadının yaşam haklarına saldırılara karşı ‘’Susmuyoruz’’ haykırışlarıyla yankılandı. Bu yıl 8 Mart, gündelik hayatın her alanında kadın mücadelesi sürerken bu politikalara karşı örülen mücadele ağının bir aracı olarak cevap niteliğindeydi.

Kadın Dayanışması olarak erkek egemen zihniyete, kadını yok sayan politikalara, kadın katliamlarına karşı örgütlü mücadele ağımızı cesurca sürdürmeye devam edeceğimizi ve cinsiyet ayrımcılığının olmadığı, eşit bir dünyanın inşasında inatla susmayacağımızı dile getiriyoruz.

Yorumlar kapalıdır.