Kadınlar yasaklara inat Kadıköy’deydi

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için kadınlar 6 Mart Pazar günü Kadıköy’de biraraya geldi.

Kadın Dayanışması olarak bileşeni olduğumuz İstanbul 8 Mart Platformu, Kadıköy’de yürüyüş ve miting yapmak için Valiliğe izin başvurusunda bulunmuş, Valilik tüm çabalara rağmen yapılacak mitinge izin vermemiştir. Katledilen kız kardeşlerimizi anacağımız, emeğimize saldıran politikaların karşısında duracağımız ve kadınlar olarak taleplerimizi haykıracağımız bu günde alanların kadınlara kapatılmasına karşı çıkarak Saat 12:00’de Kadıköy İskele Meydanı’nda buluştuk. Sabahın erken saatlerinden beri alanı ablukaya alan sermaye devleti kadınların biraraya gelmesinden ne kadar korktuğunu birkez daha göstermiştir. Devletin bu yasakçı ve baskıcı zihniyetine inat kadınlar Kadıköy sokaklarında yürüyerek, sloganlarını ve taleplerini haykırdı. Bahariye’de birleşen kadınlara ise polis plastik mermilerle ve gazla saldırdı.

Devletin 8 Mart’ta alanları kadınlara yasaklama çabalarına rağmen, binlerce kadın yasakları dinlemeyerek, “Yaşasın Kadın Dayanışması” diyerek bir araya gelmiş ve erkek egemen zihniyetin karşısında olduğunu göstermiştir.

Kadın Dayanışması olarak bizler dün Kadıköy’de olduk, yarın da Saat 19:00’da 8 Mart gece yürüyüşü için Beyoğlu Fransız Kültür Merkezi’nin önünde olacağız. Bir kez daha haykırıyoruz:

Geceleri de sokakları da meydanları da terketmiyoruz!
Yaşasın Kadın Dayanışması!
Yaşasın 8 Mart!

Yorumlar kapalıdır.