Filistin halkını katletmeye son verin! Trump ve Soykırımcı İsrail devletini durduralım!

Siyonist İsrail ordusu, Filistin halkınca Gazze şeridinde düzenlenen ve “Büyük Dönüş Yürüyüşü” olarak adlandırılan barışçıl gösterilere alçakça saldırdı.Tüm dünya, aralarında çocukların da bulunduğu 60’tan fazla ölü ve 2 binden fazla yaralı bırakan bu vahşet karşısında dehşete düşmüş durumda. İsrail ordusu tüm dünyanın gözleri önünde, tümüyle silahsız binlerce Filistinliye gerçek mermilerle ve gaz bombalarıyla saldırdı.

Filistinliler arasında Nakba  – Felaket- günü olarak anılan  ve 1948 yılındaki İsrail işgalinin yıl dönümü olan güne dek, yaklaşık 6 hafta boyunca muazzam seferberliklere tanık olduk. Bu seferberlikler boyunca, barışçıl bir şekilde ABD konsolosluğunun uluslararası hukuku hiçe sayarak kışkırtıcı bir biçimde Kudüs’e taşınması protesto edilmekteydi. Filistinli göstericilerin tek istediği, İsrail işgali nedeniyle terk etmek zorunda bırakıldıkları topraklarına, evlerine bir gün geri dönebilmekti.

15 Mayıs Salı günü, Batı Şeria’nın tüm yerleşimlerinde ve İşgal altındaki Filistin’in doğusunda ve Gazze şeridinde İsrail’in soykırımcı politikalarını ve buna kol kanat germekte olan Trump’ı protesto etmek için son derece etkili bir Genel Grev gerçekleştirildi. İsrailin vahşetine ve Trump’a karşıöfke tüm dünyada büyümekte. Öyleki olana bitene karşı parmağını bile oynatmaya tenezzül etmeyen Avrupa Birliği bile, büyüyen öfke seli karşısında İsrail’in katliamına karşı olduğunu açıklamak durumunda kaldı.

UİT-Cİ olarak bu katliam karşısında, uluslararası ölçekte büyüyen bu öfke selinin bir parçasıyız. Tüm emekçileri Irkçı ve soykırımcı İsrail devletinin vahşeti karşısında eylemlerimizi birleştirmeye ve dünya çapında tüm hükümetlerin, İsrail ile var olan ilişkilerine son vermesi yönünde baskı kurmaya çağırıyoruz.

 

Gazze’de Katliama son verin!

Filistin halkına yönelik devlet terörüne son!

Tüm Filistinli tutsaklara özgürlük!

Yıkılsın Irkçı İsrail devleti!

Barış için  tek yol, Laik, demokratik ve ırkçı olmayan bir Filistin!

Emperyalizmi Filistin ve Tüm Akdeniz’den dışarı atalım!

Filistin halkına koşulsuz destekte birleşelim!

 

İşçilerin Uluslararası Birliği- Dördüncü Enternasyonal / UİT-Cİ

15 Mayıs 2018

Yorumlar kapalıdır.