Ne yanlışız ne yalnız! ODTÜ Onur Yürüyüşü engellenemez!

Çevik kuvvetin günlerdir çepeçevre sardığı ODTÜ, Onur Yürüyüşü’ne yapılan saldırı ile ayağa kalktı. 9. ODTÜ Onur Yürüyüşü, Ankara’da LGBTİ+ yasaklarının geçtiğimiz haftalarda kalkmasına rağmen çevik polis saldırısı ile karşılaştı. Polisin 1 kişiyi plastik mermi ile yaraladığı, 22 kişiyi şiddet uygulayarak gözaltına aldığı ODTÜ’de öğrenciler, Rektör Verşan Kök’e ve uygulanan şiddete karşı ODTÜ ve Ankara’nın çeşitli yerlerinde eylemler ve basın açıklamaları gerçekleştirdi.

Gençlik örgütlerinin de dayanışma gösterdiği eylemler, gözaltına alınanların akşam saatlerinde serbest bırakılması ile durdu ama sonlanmadı. Verşan Kök’e karşı bir direnişin önünü açan ODTÜ Onur Yürüyüşü, Kök’ü teşhir eden ve istifaya çağıran eylemlere dönüştü.

LGBTİ+’lar, üniversite emekçileri ve bileşenleri ile birleşik bir zeminde direnişe geçti.

ODTÜ öğrencilerinin öncelikli talepleri şunlardı:
“Kampüse hiçbir şartta polisin girişine izin verilmemesi. Öğrenci toplulukları ve gruplarının faaliyetlerinin engellenmemesi. ODTÜ’deki Devrim Yürüyüşü, Onur Yürüyüşü, mezuniyet, şenlikler gibi geleneklerimizin korunması. ODTÜ Rektörü ve kalan tüm yönetimin kademesi dahil olmak üzere istifa etmesi. İstifa sonrası yeni gelecek yönetimin tüm ODTÜ bileşenleri tarafından seçilmesi ve ODTÜ geleneklerine uygun şekilde hareket etmesi.”

Bundan sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını herkese gösteren ODTÜ LGBTİ+ direnişi İstanbul, İzmir ve başka şehirlerde üniversitelerde eylemlere neden oldu. LGBTİ+’lara dönük nefrete, homofobiye ve antidemokratik uygulamalara karşı birleşen üniversite bileşenleri ve emekçileri, mücadelelerimizi birleştirme konusunda önemli bir yol açılmasını sağladılar.

Homofobiye, şiddete, nefrete karşı direnişteyiz!

Ne yanlışız ne yalnız! LGBTİ+’lar boyun eğmeyecek!

Yorumlar kapalıdır.