Arjantin partimizin milletvekili Mónica Schlotthauer, metrodaki temizlik işçiliği işine geri döndü

İşçilerin Uluslararası Birliği – Dördüncü Enternasyonal’in Arjantin partisi olan Sosyalist Sol’un ulusal milletvekili, yoldaşımız Mónica Schlotthauer parlamentodaki görevinin tamamlanmasıyla Sarmiento Demiryolları’ndaki temizlik işçiliği işine geri döndü. Schlotthauer parlamentodaki koltuğunu, yapılan yeni seçimler gereği Aralık ayında bırakmıştı.

Peronist hareketin en büyük yapılanması olan Adalet Partisi, sağcı Cumhuriyetçi Öneri Partisi veya liberal Radikal Sivil Birlik Partisi’nin aksine, Arjantin’de dört Troçkist partinin eylem birliğinden oluşan Solun ve İşçilerin Cephesi’nin milletvekilleri, işçi sınıfından yabancılaşmanın önüne geçebilmek için parlamento görevlerini kendi aralarında dönüşümlü olarak yapıyorlar ve ertesinde de çalıştıkları işyerlerine, fabrikalara, atölyelere, okullara dönüyorlar. Bu sırada burjuva partilerin milletvekilleri, parlamento üzerinden servet biriktirebilmek için seneler boyunca orada kalıp halkı sömürmek için mücadele veriyorlar.

Schlotthauer şu anda Sarmiento Demiryolları’nın sendika delegesi olarak mücadelesini vermeye devam ediyor. Schlotthauer bu delegeliğe, sendikanın mücadeleci adaylarından oluşan Bordo listesi üzerinden seçilmişti. Onun ulusal parlamentoya geçişi işçilerin, gençlerin ve kadınların patronların hükümetine karşı ve sosyalizm için verdikleri mücadelenin doğrudan bir devamıydı.

İşyerinde Mónica:

Mecliste Mónica:

Yorumlar kapalıdır.