15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi Alibeyköy’de anıldı

15-16 Haziran 1970’te yaşanan işçi eylemleri Alibeyköy Karadolap mahallesinde yapılan basın açıklamasıyla anıldı. İşçi Demokrasisi Partisi, Toplumsal Özgürlük Partisi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Kaldıraç Dergisi ve Çaresiz Değiliz Meclislerinin örgütlediği eylemde pandemi koşullarında sosyal mesafe gözetilerek basın açıklaması okundu.

Açıklamada 15-16 Haziran işçi direnişinin önemi vurgulanarak, kapitalizmin krizi ve pandemi koşullarında işçi sınıfının yeni 15-16 Haziranlar yaratacağı vurgulandı. Pandemi ile birlikte işçi sağlığı ve iş güvenliğinin hiçe sayılarak işçilerin çalıştırıldığı, işten çıkarmanın yasaklanması bahanesiyle işçilerin ücretsiz izin dayatmalarına maruz kaldığı vurgulanan açıklamada, 15-16 Haziran geçmiş değil gelecektir denildi. Eylemde “İşten atmalar yasaklansın; milyonlar aç, milyonlar işsiz kahrolsun sefalet düzeniniz; işyerlerinde işçi denetimi; sefalet değil insanca ücret; ve yaşasın devrim ve sosyalizm” sloganları atıldı.

Pandemi ile birlikte ekonomik krizin derinleşmesiyle beraber, baskı rejiminin ayyuka çıktığını görüyoruz; en ufak hak aramaya dahi tahammülü kalmayan rejimin baskı politikalarına karşı birleşik mücadeleyi yükseltmek gerekmektedir. Yerelde yapılan açıklamanın ardından 5 kişi gözaltına alındı ve daha sonra serbest bırakıldı. 15-16 Haziran’ı anmak suç değildir!

Yorumlar kapalıdır.