Karadolap Mahalle Meclisi toplandı

Yerel seçimlerde Eyüp ilçesindeki Karadolap Mahallesi’nde muhtar adayı Ali Ekber Binici’yi desteklemiştik. Bu desteğin sebebi ise muhtar adayımızın seçimler döneminde savunduğu mahalle için kreş, ulaşım ve kültür merkezi ile birlikte tüm taleplerin mahallede yaşayan emekçilerle birlikte hayata geçireleceği mahalle meclisinin oluşturulmasıydı. 6-7 Eylül’de bu taleplerin en önemlisi olan Karadolap Mahallesi Meclisi muhtarlığın öncülüğünde Karadolap Parkı’nda gerçekleştirildi.

Saya Yokuşu’nun devrimci geleneğine sahip olan Karadolap Mahallesi sakinleri muhtarlığı yalnızca bürokratik işlerin yapıldığı bir kurum olarak görmüyor ama aynı zamanda sorunların kendi dayanışmalarıyla çözüm bulacağı bir yapı haline getirmeye de çalışıyor. Üstelik yalnızca yaşam alanlarındaki sorunların değil, mahallede yaşayan emekçilerin işyerlerinde yaşadıkları sorunların da gündeme getirilmesi ile toplanan meclis daha da zenginleşiyor. Örneğin geçtiğimiz cumartesi günü Mecidiyeköy’deki Torun Center inşaatında gerçekleşen asansör faciası ile 10 inşaat işçisi arkadaşımızı iş cinayetinde kaybetmemiz meclisin en önemli gündemleri arasındaydı.

Toplanan ilk meclis olması sebebiyle şenlik havasında da geçen Karadolap Mahallesi Meclisi’ne sanatçı arkadaşlarımız da katıldı. İlk gün Aynur Haşhaş, Hasan Ali ve Akan İşkar müzikleriyle bizlerle birlikte olurken söyleşi kısımlarında ise meclisimizin anlamı, tapu sorunu ve uyuşturucu sorunu ele alındı. Ikinci gün ise yaşanan iş cinayetinin sonrasında müzik programımız yavaşlatıldı ve daha kısa tutuldu. Pazar gününün söyleşi kısmında TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) sistemi ve sonuçları ile genel hatlarıyla eğitim sorunu vardı. Lakin buna ek olarak söyleşilerin büyük bir kısmını son yaşanan inşaat işçilerinin katledilmesiyle birlikte iş cinayetleri oluşturdu. Pazar akşamı 20:30 da mahalle genelinde yoğun bir katılımla parktan başlayıp Atatürk Bulvarı trafiği kesilerek 10 inşaat işçisi arkaşımızı iş cinayetlerinde kaybetmemizi protesto eden bir eylem gerçekleştirildi. Eylemde “Kader değil, cinayet!”, “İşçilerin katili sermaye düzeni!” ve “Özelleştirme değil, kamulaşturma!” sloganları öne çıktı. Tekrar parka dönülerek mahalle meclisinin ortak basın açıklaması bir inşaat işçisi arkadaşımız tarafından okundu.

Karadolap Mahallesi’nde yaşayan emekçiler ortak sorunlarının kendi dayanışmalarıyla çözüme daha kolay ulaşacağının farkında. Mahalle meclisinin toplanmasıyla örgütlü güce bir adım daha yaklaşan mahalle sakinleri Pazar akşamı daha sonraki meclis toplantılarında görüşmek için sözleşerek toplantıyı sonlandırdılar.

Yorumlar kapalıdır.