Manisa: MASKİ’nin vatandaşlara kestiği yüksek meblağlı faturalar protesto edildi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ ) tarafından pandemi sürecinde vatandaşlara kesilen yüksek meblağlı faturalar yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

Açıklama öncesinde MASKİ genel müdürü başta olmak üzere birçok belediye bürokratının bina içinden çıkarak eylemcileri yağmurdan ıslanmama bahanesi ile bina içine davet etti, itirazlara basın açıklamasına gerek kalmadan çözüm bulabileceklerini belirttiler. Ancak bu öneri eylemciler tarafından reddedildi. Sorunun birkaç kişinin sorunu olmadığı, Manisalı binlerce kişinin sorunu olduğu, çözülecekse herkesin sıkıntısının çözülmesi gerektiği belirtildi.

19.30’da basın açıklamasına geçildi. Manisa Kardeş İşçiler sayfası üzerinden örgütlenen protesto eylemi 23 Haziran Salı günü MASKİ Genel Müdürlüğünün bulunduğu Belediye İkiz Kuleler binasının önünde yapıldı.

Yapılan basın açıklamasında, karantina sürecinde işçilerin, emekçilerin çektiği sıkıntılara değinilerek patronlar için değil halk için teşvikler çıkartılması gerektiği belirtildi. Salgın sürecinde milyonlarca emekçinin gelecek kaygısı taşıdığı belirtilirken, bu süreçte gelen yüksek meblağlı faturaların da emekçilerin belini büktüğü ifade edildi. Faturalardaki farklı adlarla yapılan kesintilere de değinilen basın açıklamasında salgın sürecinde belediyelerin halkın yanında yer almadığı vurgulandı.

Basın açıklamasının ilanından önce belediyenin yaptığı açıklamaların yetersiz olduğu belirtilerek şu üç talep dile getirildi:

  1. Seçimden sonra suya yapılan zamların geri çekilmesi,
  2. Yüksek meblağlı faturaların yeniden tanzim edilmesi,
  3. Kartlı abonelerden yapılan kesintilerin ortadan kaldırılması.

Taleplerin yerine getirilmemesi durumunda eylemlere devam edileceğinin belirtildi basın açıklaması sırasında “Patronlara değil emekçiye bütçe!”, “MASKİ elini cebimizden çek!”, “Soygun düzeni istemiyoruz!” sloganları atıldı.

Yapılan basın açıklamasının ardından Manisa Yurttaş İnisiyatifi sözcüsü söz alarak su faturaları ile ilgili sürdürdükleri hukuk mücadelesi sürecinden ve hukuki kazanımlardan bahsetti.

Basın açıklamasına katılan kadın bir emekçi, yaladıkları evde çocuğu ile kaldıklarını yani iki kişi olduklarını, her ay 30 – 40 TL arasında gelen su faturalarının bu ay 200 TL geldiğini, bunun üzerine MASKİ’ye gidip itiraz ettiğini, ancak görevlilerinin kendisi ile ilgilenmediklerini, bunun üzerine görevlilerle kavga edip binadan ayrıldığını belirtti.

80 kişinin üzerinde emekçinin katıldığı basın açıklaması alkışlarla sona erdi.

Yorumlar kapalıdır.