Okur mektubu: Kamuda taşerona son!

Merhabalar,

Ben Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan bir sağlık emekçisiyim. 696 nolu KHK’nın 127. maddesinin 10. paragrafında yazılan mal alımına dayalı hizmet maddesi yüzünden devlet hastanesi yemekhanelerinde ve Emar görüntüleme merkezlerinde çalışan taşeron işçiler kadro alamadı.

Bizler yıllardır kamuda taşeron olarak çalışıyoruz. “Herkese kadro verildi” sözü kocaman bir yalandır. Bizlerin iş güvencesi patronun iki dudağı arasındadır. Pandemi sürecinde de bu durum halen yaşanmaktadır. İşten çıkarmalar devam etmektedir.

Bizler ülkemizin bu birlik beraberlik gününde kamuda taşeron olarak çalışan tüm işçileri için koşulsuz şartsız kadro istiyoruz. Bugün verilmeyen kadro hiç bir zaman verilmez. Yıllar sonra verilse de bunun bir kıymeti olmayacaktır. Çünkü o zamana kadar binlerce arkadaş işinden olacaktır.

Yönetenlerin bizi bir avuç patrona değişmesi yanlıştır. Medyamızın sermaye karşısında işçinin yanında olmasını bekliyoruz. Hiç birisi taşeronu gündem yapmamaktadır. Ayrıca siyasi partiler de bu konuya eğilmemektedir. Unutulmamalıdır ki kamuda hâlihazırda 750 bin kadroya geçmemiş taşeron işçi vardır. Bunlar seçimlerde yine gücünü gösterecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yorumlar kapalıdır.