Termokar işçileri ücretsiz izin saldırılarına karşı eylem yaptı!

Manisa Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Termokar fabrikası isçileri, 3 yıl önce DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş (BMİS) sendikasına üye olmuşlar ve yetki başvurusunda bulunmuşlardı. Ancak fabrika patronu çeşitli oyunlarla sendikanın fabrikada yetkiyi almamasını engelledi. İşçileri yıldırmak ve sendikadan istifa ettirebilmek için de çeşitli baskılar uyguladı. En son yaptığı baskı da pandemi sürecinde işten atmaların yasak olmasına rağmen 285 işçinin çalıştığı işyerinde, salgın fabrikaya ulaştığında üretimin durması gerektiğini söyleyen otuz beş kadar işçiyi ücretsiz izne çıkarmak oldu.

Yaşanan bu son saldırıları protesto etmek amacıyla Termokar işçileri BMİS öncülüğünde bugün saat 16.30’da Manisa Manolya Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi.

Yapılan başın açıklamasını DİSK Genel Sekreteri ve BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu okudu. Açıklamada Termokar fabrikasında yaşanan sorunlara değinen Serdaroğlu, ücretsiz izne çıkarma saldırısına da değindi.

Eylem sırasında sık sık “Termokar’a sendika halaylarla girecek”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Direne direne kazanacağız!” sloganları atıldı.

Yorumlar kapalıdır.