Belediye işçisi: “TİS taleplerimiz karşılanmazsa grev kararı alacağız”

Merhabalar arkadaşlar, ben bir belediye işçisiyim. Çok zor bir süreçten geçtiğimiz şu aylarda pandemi, kötü iş koşulları, hayat pahalılığı ve eğitimdeki sorunlar düşünüldüğünde birçok şeyle aynı anda mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Bunların üzerine bir de üniversiteye kayyum rektör atanmasına karşı olan öğrencilere dönük devlet baskısı geldi. İktidar insanların sinir uçlarıyla oynuyor, bunun sonu nereye varacak merak ediyorum.

Ben iki çocuk babasıyım ve evde tek çalışan benim. İnanın çok zor geçiniyorum. Durumumuz Ömer Hayyam’ın dediğine benziyor: “Celladına âşık olmuşsa bir millet, ister ezan ister çan dinlet…”

Tabii ki kurtuluş birlik olmaktan, mücadele etmekten geçiyor. Ben de bu mücadelenin içinde bulunmaya gayret ediyorum. Çalıştığım belediyede toplu iş sözleşmesi süreci devam ediyor. Birkaç maddede anlaşıldı ama bizim kırmızı çizgimiz olan maddelerde süreç devam etmekte. Ücret, zam oranları ve yemek – yol miktarlarındaki artış taleplerimiz önümüzdeki günlerde karara bağlanmaz ise grev kararı alacağız. Genel- İş Sendikası temsilcileri her şeye hazırlıklı olmamızı istedi. Önümüzdeki günlerde gelişmeleri sizlerle paylaşacağım. Haklı taleplerimiz için sonuna kadar mücadele etmemiz gerekiyor.

Umarım güzel günler göreceğiz. Motorları maviliklere süreceğimiz günlerin yakında olması dileğiyle. Sevgiyle ve umutla kalın. En içten devrimci duygularımla selamlarım.

Gazete Nisan okuru bir belediye işçisi

Yorumlar kapalıdır.