Kartal’da “Artık yeter, geçinmek istiyoruz!” mitingi düzenlendi

12 Aralık Pazar günü Kartal Meydanı’nda DİSK’in çağrısıyla düzenlenen “Artık yeter, geçinmek istiyoruz!” mitingine binlerce işçi ve emekçi katıldı. İşçiler 12:00’da yürüyüş için toplanmaya başladılar ve yürüyüşün ardından miting alanına geçildi. Yağmurlu havaya rağmen işçi ve emekçilerin yoğun katılım gösterdiği mitingde insanca yaşayacak ücret talebi ve hükümete karşı tepki sloganları öne çıktı. “Hükümet istifa”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam”, “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganları sıkça atıldı.

Mitingde konuşma yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu vergi adaletsizliğine, TÜİK enflasyon verilerinin gerçeği yansıtmadığına ve ekonomik kurtuluş savaşının patronların kurtuluşu olduğuna vurgu yaptı. Konuşmasında insanca yaşayacak bir ücret ve vergide adalet talebini yineleyen Çerkezoğlu, hükümetin Türkiye işçisinin alım gücünü ve ücretlerini düşüren Çin Modeli ekonomi anlayışına karşı “Yok öyle yağma! Bu meydandan bir kere daha haykırıyoruz: Bu ülke, bu halk, bu ülkenin işçi sınıfı satılık değildir. Uluslararası pazarlarda kelepire satılığa çıkarılacak şahsa ait bir mal değildir. Yabancı sermaye için, petrol prensleri ve kralları için ‘kelepir emek, kelepir memleket’ diye tezgâh açanlara direneceğiz!” dedi.

5.200 TL net asgari ücretin kırmızı çizgi olduğunu belirten Çerkezoğlu, ayrıca asgari ücretin vergiden muaf tutulmasını ve tüm ücretlerin asgari ücret tutarı kadar kısmında vergi ve kesintilerin kaldırılarak ücretlerde 1.000 TL iyileştirme yapılmasını talep etti. En düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyine yükseltilmesi, grev ve sendikalaşmadaki engellerin kaldırılması, DİSK’in mitingde ifade ettiği diğer talepleri arasındaydı.

İşçi Demokrasisi Partisi olarak mitinge “Ekonomik çöküşe ve Tek Adam rejimine karşı Emek İttifakı’nın inşası için mücadeleye” şiarıyla, “Güvenceli iş, insanca bir yaşam için mücadelemizi birleştirelim” diyerek katıldık. Mitingde “İşçiden, emekçiden yana yeni bir anayasa için bağımsız ve egemen kurucu meclis”, “Herkes için örgütlenme ve sınırsız, barajsız sendikalaşma hakkı”, “Ücretlere her 3 ayda 1 gerçek enflasyon oranında zam yapılsın!”, “Dış borç ödemelerine son! Kaynaklar emekçiler yararına kullanılsın”, “İnsan onuruna yakışır ücret ve çalışma koşulları” yazılı dövizler ve “İşten çıkarmalar yasaklansın”, “Dış borç ödemeleri durdurulsun”, “Sendika, sigorta, 6 saat işgünü” sloganlarıyla taleplerimizi dile getirdik.

Yorumlar kapalıdır.