İUB-DE: Filistinli gazeteci Şirin Ebu Akile’nin Siyonizm tarafından katlini lanetliyoruz!

Geçtiğimiz Çarşamba günü 11 Mayıs’ta İsrail ordusu, Filistin toprağındaki ilerleyişinde yeni bir Siyonist saldırı anlamına gelecek şekilde, gazeteci Şirin Ebu Akile’yi katletti. Gazeteci Akile, aynı saldırıda yaralanan bir meslektaşıyla beraber, Batı Şeria’da bulun Cenin’deki bir mülteci kampına yapılan saldırının haberini yapıyordu.

Akile, İsrail devletinin Filistin halkı üzerinde sürdürdüğü soykırımın sayısız kurbanlarından birisi. Hayatına son veren bu saldırı yaşandığı sırada Akile, bir Katar medya organı olan El Cezire için Filistin hakkında haberler yapıyordu. Görgü tanıklarının da doğruladığı üzere Akile, meslektaşını da yaralayan İsrail askerleri tarafından vurularak öldürüldü. Görgü tanıklarının bu ifadesi, Akile’nin bir Filistin saldırısının kurbanı olduğunu söyleyen İsrail başbakanı Naftali Bennett’in iddialarını yanlışladı.

Bir gazetecinin hayatına neden olmuş olan ve bir suç olan bu saldırı, Filistin halkının topraklarında yaşanan Siyonist işgalin çerçevesinde değerlendirildiğinde, bir istisna değildir. İşçilerin Uluslararası Birliği – Dördüncü Enternasyonal (İUB-DE) olarak gazeteci Şirin Ebu Akile’nin kriminal bir biçimde katledilmesine, başkalarının yaralanmasına ve kötü bir biçimde etkilenmesine neden olan bu saldırıyı kesin bir şekilde lanetliyoruz.

Kahrolsun Siyonist işgal, kahrolsun soykırımcı İsrail ordusu.

Birleşik, laik, demokratik ve ırkçı olmayan bir Filistin için.

Yorumlar kapalıdır.