Termokar direnişçileri fabrika önündeki eylemlerini sonlandırıyor: “Mücadelemiz sürecek!”

Termokar’da işverenin, sendikal mücadelede ön saflarda yer alan beş işçiyi hukuksuz uygulamalar ve bahanelerle işten çıkarması üzerine bir direniş başlamıştı. Yaklaşık iki aydır fabrika önünde kurdukları direniş çadırında eylemlerini sürdüren ve DİSK Birleşik Metal-İş sendikasında örgütlü işçiler bugün itibarıyla mücadelelerini farklı yöntemlerle sürdürme kararı aldılar. Bugüne kadar fabrikadaki işçilerin yoğun desteği ve dayanışması ile mücadelelerini sürdüren direnişçi işçiler, patronun tüm engelleme çalışmalarına rağmen sendikal mücadelenin Termokar’da zaferle sonuçlanacağını vurguladılar. İşçilerin açıklamasını paylaşıyoruz:

“Arkadaşlar,

Bugünden itibaren direnişteki arkadaşlarınız olarak mücadelemiz yeni bir evreye giriyor. Biliyorsunuz, iki aya yakındır fabrikanın kapısında protesto direnişimiz vardı. Amacımız işten atılmaları, patronun Termokar’lı işçiler üzerindeki baskılarını ve sendikalaşma çalışmalarımız karşısındaki hak-hukuk tanımaz tutumunu protesto etmekti.

Artık yarından itibaren bizler mücadelemizi iki kanalda yürütmeye karar verdik.

Birincisi, işten çıkarmalara karşı hukuk mücadelemiz mahkemelerde sürecektir.

İkincisi ise, Termokar’a sendikanın tüm hak ve yetkilerle girmesi için mücadele etmek olacaktır.

Unutmayın ki, bizler bu mücadeleyi bırakmayacağız. Her zaman, her yerde sizlerle birlikte olacağız.

Hem mahkemelerde, hem fabrikada, her yerde bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz.

Bugüne kadar bizleri desteklemiş ve yanımızda durmuş olan bütün Termokar’lı kardeşlerimize ve desteğimize koşan emekten yana tüm dostlarımıza ve kuruluşlara teşekkür ederiz.

Zafer er geç Termokar işçisinin olacaktır.

BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ!

İNADINA SENDİKA, İNADINA DİSK!”

Yorumlar kapalıdır.