Sözleşmeli Petrol İşçileri Konseyi’nin açıklaması: Macit Rıza Rahnavard ve Muhsin Şikari’nin infazlarına karşı grev!

Aşağıda okuyucularımızla, Sözleşmeli Petrol İşçileri Konseyi’nin 13 Aralık tarihli açıklamasının Türkçe çevirisini paylaşıyoruz.

***

12 Aralık’ta iktidar, 23 yaşındaki Macit Rıza Rahnavard’ı idam etti.

İktidarın bu eylemi, 43 yılı aşkın süredir yaşamları ve geçim kaynakları ellerinden alınan, yok edilen biz işçiler dahil tüm insanlara kılıç çekmektir.

Bu infazın anlamı, yoksulluğa, adaletsizliğe, açlığa, talana karşı çıkan her sesi boğmaktır.

“Kadın, yaşam, özgürlük” diye bağıranların sesini kesmek demektir.

Bu nedenle artık düşünmeye gerek yok. Bu infazlar ve gözaltında bulunanların yakınlarına yönelik ölüm tehditleri tüm toplumun protesto konusu olmalıdır.

Bu suç o kadar iğrenç ki, hükümetin kendi içinde bile çekişmeler yaşanmasına neden oluyor. Artık bu baskılara müsamaha göstermeyeceğiz; artık yoksulluğa, güvensizliğe, hırsızlıklara ve yağmaya müsamaha göstermeyeceğiz.

Ne mutlu ki diğer meslektaşlarımızdan da grev çağrıları geldi. Kadrolu işçi arkadaşlarımız, 17 Aralık için ülke çapında büyük bir protesto mitingi çağrısında bulundular. Ve petrol rafinerilerindeki diğer işçiler Ocak ayının üçüncü, dördüncü ve beşinci günlerinde grev çağrısında bulundular.

Sözleşmeli Petrol İşçilerinin Konseyi olarak, biz tüm bu çağrıları destekliyoruz. Çözümün genel grevin koordine edilmesi ve örgütlenmesiyle mümkün olacağını düşünüyoruz.

Bizim ana amacımız, rejimin baskı ve infazına karşı acil bir yanıt geliştirmektir. Ve bu yanıt, petrol işçilerinin grevinden ve petrol musluklarının kapatılmasından başka bir şey değildir.

Biz, Sözleşmeli Petrol İşçileri Konseyi, bazı yerlerde bu hazırlığı oluşturabildik ama ülke çapında bir grev için ülke çapında hazırlıklara ihtiyaç var. Bu nedenle Sözleşmeli Petrol İşçileri Konseyi olarak, tüm sektörlerdeki tüm sınıf kardeşlerimizi aktif bir şekilde koordine olmaya davet ediyoruz. Bu suçlara bir son verelim!

Bu cinayete, suça ve infaza son vermek için greve!

Sözleşmeli Petrol İşçileri Konseyi, 13 Aralık 2022

Yorumlar kapalıdır.