Bindik TOGG’a, gidiyoruz seçimlere!

Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış. Gerçekten de yokluk, yoksulluk içindeki insanlar zenginleri ve zenginliği bolca konuşurlar. Nasıl konuşmasınlar ki? Emekçilerin senelerce çalışsalar sahip olamayacakları miktarda paraları zenginler bir lokmada kolayca harcayıverir.

Züğürdün çenesi yorulur ama tersi genelde vaki olmaz. Zenginler oturup, “Ne olacak bu yoksulların hali?” diye pek de hayıflanmazlar. En fazla; işçilerin iş beğenmediğini, çalıştıracak işçi (köle) bulamadıklarını, aslında asgari ücretin çok da güzel para olduğunu söylerler.

Bu durumun istisnası seçim dönemleridir. Seçim oldu mu züğürt yurttaş birden hatırlanır, velinimet olur. Kesenin ağzı da açılır, gaz da bulunur, yerli-milli otomobil de üretilir. Bunları beğenmeyen, yetersiz bulan olursa küfe gösterilir. Israr edenler nankör, çok ısrar edenler hain sınıfına dahil edilir.

Artık seçimin eli kulağında. Resmi tarih 18 Haziran 2023. Kim bilir belki de mayıs ayında kurulacak sandık! O yüzden bir yandan peş peşe konut projeleri, kredi destekleri, borç silmeler, asgari ücret zamları, EYT’ler açıklanıyor. Öte yandan Karadeniz’de bulunan doğalgazın üç ay sonra evlerde kullanılacağı ve o evlerin önüne de TOGG’ların park edeceği muştulanıyor. Öyle mi gerçekten?

Şeytan ayrıntıda gizlidir, denir. Burada gizli saklı bir şey de yok. Devletin kasasından verilen -ki çoğunluğu sermayeye veriliyor- zaten halkın vergisiyle toplanan kendi parası. Ayrıca yoksulluk sınırı 25 bin lirayken, asgari ücret niye 8.500 lira? EYT’liler zaten primini ödemiş, yılını doldurmuşlar. Gecikmiş bir hak söz konusu. Üstelik aylık bağlama oranı (ABO) ile emekli aylıkları kuşa dönmüş durumda. Borçlu değil alacaklıyız!

Gaza ve otoya gelince! Türkiye bugüne kadar sahip olduğu bütün zenginliği eşit şekilde paylaştı da bir tek doğalgaz mı kaldı geride? Yüz liralık milli gelirin sadece 26 lirası emeğin payına düşüyor. Gerisi nerede? Toplumun yüzde 90’ı aileleriyle emekçilerden oluşuyor. Payına düşen niye yüzde 26? Hepsini paylaştırdınız, bir tek doğalgaz kaldı, öyle mi?

TOGG CEO’su “Halkın maddi olarak daha rahat ulaşacağı model 2027’de gelecek,” demiş. Asgari ücretli 15 yıl yemeden içmeden çalışsa dahi 8.500 lira aylıkla ne 2023’tekini ne de 2027’de çıkacak modeli alabilir. Onlar da biliyorlar bunu. TOGG halkın arabası falan değil. Üretmek ayrı, paylaşmak ayrı! Üretenlerin yönettiği, hakça, eşit, adil ve özgür bir düzen istiyoruz. 2023’ten de, seçimlerden de beklentimiz bu! Bunun için mücadeleye devam…

Yorumlar kapalıdır.