Interabrasiv’da sendikal çoğunluk sağlandı

Manisa Organize Sanayi Bölgesinde yer alan Interabrasiv fabrikasında, uzunca bir süredir devam eden sendikal çalışmaların sonucunda Kristal-İş’te örgütlenen işçiler çoğunluğu sağladı. Çoğunluğun ardından sendika, bakanlığa yetki başvurusunda bulundu ve yetkiyi aldı. Interabrasiv işçileri yakın zamanda sözleşme masasına oturacak.

Zımpara üretimi yapan ve yaklaşık 350 kişinin çalıştığı Interabasiv’de işçiler düşük ücretler, kötü çalışma koşulları, iş güvenliği önlemlerinin alınmaması nedenleri ile uzun zamandır sendikalaşma mücadelesi veriyordu. Kimi zaman iş bırakma eylemlerine dönüşen mücadeleler sunucu işçiler sendikayı fabrikaya soktu.

Ama mücadele bitmiş değil; işçilerin şu an birinci gündemi sözleşmede taleplerinin ne kadar karşılanacağı. Sözleşmenin içeriğinin ne olacağı ve taleplerinin ne kadarının karşılanacağı işçilerin mücadele kararlılığına bağlı. Örgütlülük ne kadar büyük ve kararlı olursa Interabrasiv işçileri o derece güçlü olacaktır. Bu örgütlülük işçilerin taleplerinin sözleşmeye sokulmasının yanında kendi seçtikleri temsilciler ile sendikalarda bulunmalarının da imkânını yaratacaktır.

Yorumlar kapalıdır.