Çalışma saatleri kısaltılsın! İşsizliğe karşı 6 saat 4 vardiya!

14 Mayıs seçimlerinde Türkiye İşçi Partisi’nin listelerinden seçime girerek emekçiler yönetmeli diyen, bir emek cephesinden bahseden sözümüzü, birlikte iş yapma kültürünü güçlendirerek geçirdiğimiz seçim kampanyasını geride bıraktık.

Enflasyon, kriz, deprem, yolsuzluk, keyfi yargı uygulamaları gibi saldırılar altında bir seçim süreci yaşadık.

Patronlar muhalefeti, kapitalizme ve düzene zarar vermeden yan yana gelmesi imkânsız kimseleri bir araya getirdi. Açlıkla terbiye edilmiş, yaşamları burunlarından getirilmiş, sınıf kini dolu bizlere bu beş benzemez “Hepimiz birleşirsek bunları göndeririz, bize oy verin” diyerek “AKP’yi gönderelim, ondan sonrasına bakarız” dediler. Tarikatçı, liberal, muhafazakâr, faşist olan ve kadın, Kürt, mülteci ve emek düşmanı eski AKP’lilerle beraber bizi kurtaracaklarını iddia ettiler! Eksik kalsınlar.

Biz ise İDP olarak patronların asalak olduklarını söyledik. Gerçek çözümün emekçilerin yönetmesinden geçtiğini vurguladık. Emekçilerin acil ihtiyaçlarını gündeme getirmek amacıyla parlamenter demokrasiye geçiş diyenlere karşı emekçilerin seslerinin bağımsız ve egemen bir kurucu mecliste çıkabileceğinden bahsettik. İşçi sınıfının yaşamsal çıkarları doğrultusunda ücretlerin her üç ayda bir enflasyon oranında artırılmasını, çalışma saatlerinin kısaltılmasını, bir kuruşu bile bizim için kullanılmayan dış borç ödemelerinin sonlandırılması istedik. Haklı taleplerimizi haykırdık, haykırmaya devam edeceğiz.

Bir kısmımız seçim sonuçlarından ötürü umutsuzluğa kapıldı. Halbuki geçen ay yaşadığımız ülkenin aynısında yaşıyoruz. Aynı problemleri yaşayıp aynı evde kalıyoruz, aynı yatakta uyanıyoruz. Seçim sonuçları farklı olsaydı da yine ay sonunu getiremeyecek, kiramızı ödeyemeyecektik. 22 yıllık AKP’nin bıktığımız usandığımız isimleri belirleyecekti maaşımızı. Emekçilere, doğaya, Kürtlere, kadınlara, lgbti+lara, göçmenlere saldırarak bizi kandırmaya çalışacaklardı. İş cinayetleri durmayacak, ölmeye devam edecektik. Bugün hiçbir şey kaybetmedik. Aksine çözümün ne olduğunu daha çok emekçiye duyurabildik.

Taleplerimiz güncel. Patronların başka bir politikası kazanamadı diye yas tutacak halimiz yok. Tek kurtuluşumuz kendi ellerimizle olacak.

Yorumlar kapalıdır.