Filistin Halk Kurtuluş Cephesi: “Bu mücadele Filistinlilerin varoluş ve haysiyet mücadelesidir”

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin 17 Ekim tarihli açıklamasının çevirisini okurlarımızla paylaşıyoruz. Açıklamada kınanan, Ürdün’ün ev sahipliğinde ABD, Ürdün, Filistin Yönetimi ve Mısır’ın katılımıyla yapılacak olan zirvenin açıklamadan birkaç saat sonra iptal edilmiş olduğunu not düşmek isteriz.

***

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, bugün (salı) Gazze Şeridi’ndeki kararlı halkımıza karşı yürütülen soykırım savaşının baş sorumlusu olan Amerikalı savaş suçlusu Joe Biden ile yapılan toplantılara Arap ya da Filistinlilerin katılımını kınamaktadır.

Siyonist düşman tarafından gerçekleştirilen El Mamadani [El-Ehli] Hastanesi katliamındaki masum şehitlerin kanı, Amerikalı savaş suçlusu Joe Biden ve Siyonist müttefiklerinin ellerinden damlıyor.

Hastanenin bombalanması kararı, suçlu Joe Biden’ın bugün savaş suçlusu müttefiklerine yaptığı ziyaret sırasında hazır bulunduğu Siyonist savaş odası tarafından verilmiştir.

Diğerlerini aşan bu katliamlar, Siyonist oluşumun liderleri ile onların Amerikan yönetimindeki ve Avrupa Birliği liderliğindeki müttefiklerinin özünde olan ırkçı suç eğilimlerinin sonucudur.

Arap onuruna ve kimliğine asgari saygı olarak yapılması gereken; Arap yetkililerin çocuk, kadın ve yaşlı katili Biden ile utanç zirvesinden çekilerek ortak bir duruş sergilemeleri, Amerikan yönetimini boykot etmeleri, askeri üslerini kovmaları ve bölgedeki büyükelçiliklerini kapatmalarıdır. Elbette bunun öncesinde saldırgan ve Siyonist savaş suçlarını işleyen devletin büyükelçiliklerinin tamamen kapatılması gerekmektedir.

Cephe; Batı Şeria, Kudüs ve 1948 topraklarındaki halk kitlelerimizi, bu cani düşmana ve Gazze Şeridi’ndeki halkımızı ve insanlarımızı katleden yerleşimci sürülerine karşı topyekûn bir intifadayı harekete geçirmeye ve ateşlemeye çağırıyor.

Cephe ayrıca Arap kitlelerini Amerikan elçiliklerini, Avrupa Birliği ülkelerinin ve Siyonist oluşumun elçiliklerini ve tüm Arap başkentlerindeki temsilciliklerini kuşatmaya çağırıyor. Bu çağrıyı dünyanın dört bir yanında halkımızla dayanışma içinde olan güçlere; saldırganlığa ve bu saldırganlığın ortakları olan Siyonist oluşumun, Amerikan yönetiminin ve Avrupalı güçlerin elçiliklerine karşı eylem ve mücadeleleri yükseltmeleri için de yapıyor.

Bu mücadele Filistinlilerin ve Arapların varoluş ve haysiyet mücadelesidir. Bu savaşta gönülsüz tutumlar kabul edilemez. Halkımız topraklarını, haklarını, Arap ulusunun onurunu ve varlığının özünü savunarak kararlı, gururlu ve dimdik ayakta kalacaktır.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi

17/10/2023

Yorumlar kapalıdır.