Manisa’da “İş Hukuku ve Haklarımız” etkinliği

15 Ekim Pazar günü İşçi Demokrasisi Partisi’nin Manisa il bürosunda “İş Hukuku ve Haklarımız” başlıklı bir etkinlik gerçekleşti. Etkinliğe Manisa ve İzmir’den başta petrokimya ve metal olmak üzere çeşitli sektörden işçiler katıldı.

Etkinlik İDP Manisa il yönetimi adına etkinliği açan ve modere eden İlhan Yıldırım’ın konuşmasıyla başladı. Yıldırım öncelikle, Filistin’de İsrail’in sürdürmekte olduğu bombardımanlara ve katliamlara dikkat çekerek, “İşçiler olarak daima direnen Filistin halkının yanında olduğumuzu, Gazze’ye dönük katliamların ve saldırıların derhal son bulması için seferber olmamız gerektiğini” vurguladı. Yıldırım’ın ardından sözü iş hukuku uzmanı avukat İmdat Ataş aldı.

İmdat Ataş kıdem tazminatı, fazla mesai, sendikalaşma hakkı gibi işçilerin en sık sorun yaşadığı başlıklara ilişkin bir sunum yaptı. Ataş sunumunu mevcut yasal haklarımızı uygulatabilmemiz ve savunabilmemiz için bile örgütlü mücadele yürütmek zorunda olduğumuz vurgusuyla tamamladı. Sunumun ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Fabrikalarda, işyerlerinde yüzleşilen sorunlara ilişkin işyeri komiteleri üzerinden sendikalaşmanın önemi ve sendikaların işçi denetiminde olmasının gerekliliği tartışma sırasında ortaklaşılan noktalar arasındaydı. Bir sonraki ay gerçekleşecek işçi buluşmasının sendikal örgütlenme deneyimleri üzerine yapılması kararlaştırılarak etkinlik sonlandırıldı.

Yorumlar kapalıdır.