Manisa’da “İşçiler Sendikalarını Arıyor” etkinliği

İşçi Demokrasisi Partisi’nin Manisa il bürosunda, 5 Kasım Pazar günü,  “İşçiler Sendikalarını Arıyor” başlıklı bir toplantı düzenlendi. Petrokimya, metal, eğitim, taşımacılık gibi çeşitli sektörden işçilerle gerçekleşen etkinliğe, Türkiye İşçi Partisi’nin Manisa il yöneticileri de katılım gösterdi.

Gazete Nisan yazarı Sedat Durel üç ana başlık etrafında bir sunum gerçekleştirdi. Durel ilk olarak sendikaların işçi örgütleri olarak nasıl doğduklarını ve geliştiklerini özetledi. İşçilerin mücadelesi sayesinde sendikaların yasallaştığını ve kitleselleştiğini vurguladı. İkinci olarak, sendikaların içinden zamanla neden ve nasıl sendikal bir bürokrasi doğduğunu ve bu bürokrasinin sendikaları mücadele örgütleri olmaktan nasıl uzaklaştırdığını ele aldı. Bununla birlikte, bürokratikleşmenin sendikalar için kaçınılmaz bir kader olmadığını, işçilerin sendikalarda işçi demokrasisi yönünde mücadelesinin vazgeçilmez zorunluluğunu ifade etti. Son olarak, Türkiye’de ve dünyada işçi sınıfının önünde ikili bir görev olduğunu belirtti. En temel haklarımızı savunabilmek için yürüttüğümüz sendikalaşma mücadelesiyle, sendikaların sendikal demokrasi temelinde işlemesi mücadelesinin ayrılmaz bir bütün oluşturduğunun altını çizdi.

Sunumun ardından işçiler işyerlerindeki sorunları, örgütlenme deneyimlerini ve örgütlenme sırasında yaşadıkları zorlukları paylaştı. Oldukça canlı geçen soru-cevap ve tartışma bölümünün ardından bir sonraki ay benzer bir tema etrafında yeniden buluşmak üzere sözleşildi.

İçinde bulunduğumuz kriz günlerinden en çok etkilenen işçi sınıfı hakları için birleşiyor. Bir işçi kenti Manisa’da geçtiğimiz ay avukat İmdat Ataş ile “İş Hukuku ve Haklarımız” başlığıyla açılan etkinlikler dizisi, bir sonraki buluşmada toplu sözleşme sürecini odağına alan bir tartışmayla devam edecek.

Yorumlar kapalıdır.