İşçi havzası Manisa’da İDP Yerel Seçim çalışması: “Emekçiler Yönetmeli”

İşçi Demokrasisi Partisi, 2024 yerel seçimlerinde, Türkiye’nin en büyük sanayi havzalarından biri olan Manisa’da “İşçinin sorununu işçi çözer” ve “Emekçiler Yönetmeli” şiarlarıyla önemli bir kampanya sürecini geride bıraktı.

Türkiye İşçi Partisi ile ittifak halinde ve yine TİP listelerinden olmak üzere, Şehzadeler ilçesinde Belediye Başkanı adayı ve Belediye Meclisi üyesi adayları ve Yunusemre, Kula ve Sarıgöl ilçelerinde Belediye Meclisi üyesi adaylarıyla yerel seçim programını ve taleplerini Manisa emekçi halkıyla buluşturdu.

Şehzadeler Belediye Başkanı adayı, Yemeksepeti işçisi ve TÜMTİS üyesi Deniz Kondil; Şehzadeler Belediye Meclisi üyesi adayları, metal işçisi Halil Denkler ve Telateks işçisi Yafes Oruk, Yunusemre Belediye Meclisi üyesi adayı, Vestel işçisi Mesut Kondil, Kula Belediye Meclisi üyesi adayı, Vestel işçisi Nesim Aladağ ve Sarıgöl Belediye Meclisi üyesi adayı, Telateks işçisi Öner Karadağ…

İDP, kâr değil ihtiyaç odaklı, sermaye değil emek eksenli bir belediyecilik anlayışını tamamı işçilerden oluşan adaylarıyla yaygınlaştırdı.

İDP, fabrika giriş ve çıkışlarına, işçi servislerine, mahallelere, kahvehanelere, semt pazarlarına dönük çalışmalarla her gün yüzlerce işçi ile temas kurdu. Sendika temsilcileri ve meslek odası şubeleriyle programını tartıştı. Yine kahvehanelerde işçi toplantıları düzenleyerek emekçilerle ekonomik krizi ve yerel seçimleri tartıştı.

“Belediyelerde emekçi yönetimi ve denetimi”, “Barınma hakkı için rantsal değil, nitelikli ve planlı dönüşüm”, “Her mahalleye kreş, yemekhane ve çamaşırhane”, “Her mahalleye kadın dayanışma merkezleri ve sığınma evi”, “Nitelikli, ücretsiz, kamusal su ve ulaşım hizmetleri”, “Sendikalı, sigortalı çalışmanın yanında bir belediye” talepleri ile yürüttüğümüz kampanya boyunca Manisa işçi sınıfına yalnızca sandıkta oy verme çağrısında bulunmadık. Bunun da ötesinde, derinleşen ekonomik kriz ve işçi sınıfının demokratik hakları önündeki baskılar karşısında bir araya gelmenin, örgütlenmenin, mücadeleleri birleştirmenin ve toplamda Türkiye işçi sınıfının patron partilerinden bağımsız alternatifinin, bir emek ittifakının inşasının zorunluluğunu emekçilerle konuşup tartıştık.

Yerel seçim sonuçlarının ortaya koyduğu en temel mesele, Tek Adam rejiminin ülkeyi sürüklediği enkazın farkında olan emekçi yığınların, Cumhur İttifakı’nın adayları karşısında “kazanabilecek” adaylara kitlesel olarak oy vermesi oldu. İşçi sınıfının düzen partilerinden bağımsız bir alternatifinin olmadığı koşullarda oldukça anlaşılır olan bu tepkiyi sınıfsal bir düzlemde örgütlü hale getirmek adına ise İDP’nin Manisa kampanyası gelecek için önemli deneyimler biriktirdi.

Yorumlar kapalıdır.