Zorla emekli edilen Ataşehir Belediyesi işçileri direnişte

Ataşehir Belediyesi’nde, kamuda emeklilik yaşının gelmesi durumunda zorunlu emeklilik yasasının kaldırılmış olmasına rağmen bu yasada bulunan açıklardan yararlanılarak 9 işçi keyfi bir şekilde işten çıkarıldı. İşten çıkarmanın yasal dayanağı da, Belediye Başkanı’nın inisiyatifinde olan Kod-8 olarak gösterildi. Bu bilgi işçilere bir telefon edilerek verildi. Böylece işçiler hiç beklemedikleri bir anda işsiz kaldıklarını öğrendiler ve 7500 TL emekli maaşına mahkûm edildiler. İşçilere artık işyerine girerken kullandıkları kartların geçersiz olduğu söylendi. İşten çıkarılan çalışanlar farklı birimlerden özellikle seçilerek birleşik bir mücadele hattının kurulmasının önüne geçmeye çalışıldı.

DİSK Genel-İş 3 No’lu şubeye bağlı olan işçiler, şube başkanını arayarak sendikanın sürece dahil olmasını istediler. İşçiler, sendikanın başlangıçta yanlarında olduklarını söylemesine rağmen kısa bir süre sonra işçilerin dava açıp hukuken kendi başlarına haklarını aramalarını söylediğini aktarıyor. Bunun üzerine işçiler, işten atılmalarına karşı belediye önünde eylem yapmaya başladılar. Yaklaşık bir aydır direnen işçiler, son olarak direnişin 25. gününde gerçekleştirdikleri basın açıklamasında işçilerin durumlarını aktardılar ve taleplerini dile getirdiler.

İşten çıkarılan Ataşehir Belediyesi işçileri, belediye yönetiminin yaptığı yanlıştan bir an önce vazgeçmesi çağrısında bulunuyor ve işlerine iade edilene kadar mücadeleyi sürdüreceklerini söylüyorlar.

Yorumlar kapalıdır.