Ambarlı limanında “İsrail ile tüm ilişkiler kesilsin!” çağrısı

Filistin halkı bombalarla, açlık, susuzlukla ve ağır bir abluka ile katil İsrail devleti tarafından öldürülmeye devam ediyor.

Devletlerin katil İsrail ile ticari, diplomatik ve askeri ilişkileri kesmesini bütün alanlarda haykırıyoruz. Erdoğan’ın sözde Filistin yanlısı söylemlerine rağmen, Türkiye de İsrail ile ilişkilerini artırarak sürdürüyor. Bu çerçevede, “Filistin’de işgale son!” diyen demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler, İstanbul Avcılar’da bulunan Ambarlı limanında İsrail ile ticaret yapan şirketleri protesto etmek için bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Bugün yine İsrail’den aldığı malları getiren ve yeni mallar alarak geri götürecek olan Mario A adlı gemi Ambarlı limanına demirledi. Gazze halkının gıda, elektrik, su, internet gibi insani ihtiyaçlara ulaşamaması için ablukayı genişleten saldırılarını artıran İsrail devleti bütün ihtiyaçlarına ulaşımını kolaylıkla sağlıyor. Türkiye’nin birçok limanından İsrail’e malzeme götürün gemiler hız kesmeden katillere ihtiyaç duydukları malzemeleri taşımaya devam ediyor.

Limanda çalışan işçiler de desteklerini göstermek için basın açıklamasına katıldılar. Liman güvenliğinin bütün engelleme çabalarına rağmen işçilerin desteği ile basın açıklaması gerçekleştirildi.

Filistin halkının haklı davalarında yanlarında olduğumuzu haykırmaya devam edeceğiz. İsrail ile bütün ilişkiler kesilmeli, nehirden denize özgür Filistin devleti kurulana dek mücadele sürmelidir.

Yorumlar kapalıdır.