Özak Tekstil direnişçisi kadın işçi: “Bu mücadeleden dönmeyeceğiz”

Özak Tekstil’de çalıştığım sırada 27 Kasım’da bir kadın işçi olarak işten çıkarıldım. İşten çıkarılma sebebim, patronun istediği sendikaya üye olmamamdı. Sarı sendika biz işçi-emekçilerin taleplerini karşılamıyordu. Sürekli sendika değiştirmek istemedik. Birleşik Tekstil, Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) üzerinden ilerleme kararı aldık.

Sarı sendika, patronla işbirliği yaparak kendisini dayatıyordu. Sendika patronla işbirliği içinde olduğu için iş güvencemiz yok oldu. Yine bu işbirliği nedeniyle vardiyalar düzensiz olmaya ve ücretler eksik yatmaya başladı.

Özetle sarı sendika, bir sendika olarak yapması gerekenleri hiçe saydı. Taleplerimizi görmezlikten geldi. Patron da sarı sendikaya boyun eğmemizi istedi.

Kadın işçi arkadaşlarımızın sarı sendikaya üye olmamaları nedeniyle işten çıkarılmasının ertesinde, duruma tepki göstererek ayaklandık. Şimdi 4 gündür nöbetteyiz.

Bu mücadeleyi kazanana kadar, taleplerimiz karşılanana kadar buradayız. Geri dönmeyi veya pes etmeyi düşünmüyoruz.

Jandarma ve valilik bizi sürekli tehdit ediyor. Usulsüz şekilde gözaltı yapıyorlar. Ancak biz bu mücadeleden dönmeyeceğiz.

İçerideki arkadaşlarımıza sesleniyoruz: Bu mücadele hepimizin. Hepimizin ailesi var. Hepimiz, ekonomik sorunları olan yoksul aile çocuklarıyız. Evde bizleri bekleyen anne, baba, kardeş, eş, çocuklarımız var.

Buna rağmen emeklerimizin karşılığını talep etmekten çekinmiyoruz. Arkadaşlar; siz de bize katılın, mücadeleyi birlikte büyütelim istiyoruz.

Yorumlar kapalıdır.