MND İzolasyon’da sendika düşmanlığı!

Yükselen enflasyon ve olumsuz hayat koşullarından dolayı çalıştığımız işyeri MND İzolasyon’da birkaç arkadaşla beraber sendikada örgütlenmeye karar verdik. Yaşam koşulları bizi zorlarken bir de işverenin hukuksuz tutumu bize başka bir çıkar yol bırakmadı.

MND İzolasyon’da ücretler asgari ücret düzeyinde. Her şey o kadar pahalandı ki aldığımız ücretler ev kirasına dahi yetmez oldu. Bu durumu iyi bilen MND patronu, biz çalışanları fazla mesaiye zorluyordu. Ama ne yazık ki, kümülatif vergi matrahı dilimlerine takıldığımız için o kadar çok kesinti oluyordu ki ana paramızı bile alamadığımız günler bile oluyordu. Bu yetmezmiş gibi bir de şirket yöneticileri maaşlarımızda usulsüzlükler yapıp maaşlarımızı eksik yatırıyorlar.

Durumu yöneticilere anlatmaya çalıştığımızda da bizi geçiştirmeye çalışıyor, hatta hakarete varan sözlerle üstü kapalı bir şekilde tehdit ediyorlardı. Bu durumdan birçok arkadaş şikâyetçi olmaya başladı.

Böyle hukuksuz bir ortamda ancak sendikal mücadele ile kazanım elde edebilirdik. Ve örgütlenmeye başladık. Petrokimya işkolu olan MND İzolasyon’da Lastik-İş sendikası ile irtibata geçtik. İşyerinde daha önce de sendikalaşma girişimi olduğunu öğrendik. İşveren öncü işçileri işten atarak ve sendikayla masayı oturmayı kesin olarak reddederek, türlü ayak oyunlarıyla sendikalaşmanın önüne geçmişti. Fakat bu kez sendikanın işyerine girmesi için kararlıydık. Yoğun çabalarımızın karşılığını yavaş yavaş almaya başladık. Birçok arkadaşımız üye olmaya başladı. Anayasal hakkımız olan sendikal örgütlenmemiz sırasında yine patronun hukuk tanımayan davranışları ile karşı karşıya kaldık. Örgütlenmeye çalıştığımızı duyan patron ilk etapta benimle beraber altı kişiyi farklı gerekçelerle işten attı.

Fakat bu bizim için olumsuz bir etken değildi. Artık iş MND İzolasyon’da sendikal çoğunluğu sağlamak, hukuksuz davranışlara bir son vermekti. Sendikal örgütlenme için bildiri bastırıp soyunma dolaplarına koydurduk. Servis duraklarında bildiriler dağıttık. Bizleri işten çıkarmış olabilirler ama mücadelemiz bitmedi. MND İzolasyon’a sendika girinceye kadar da bitmeyecek!

İşten atılan bir MND İzolasyon işçisi

Yorumlar kapalıdır.