8 Mart’ta şiddete uğrayan Meksika’daki yoldaşlarımızla dayanışma!

8 Mart 2024’te, Meksika’nın farklı şehir ve eyaletlerinde Dünya Kadınlar Günü için düzenlenen kitlesel eylemler sırasında, ulusal ve bölgesel hükümetin polis güçleri; artan kadın cinayetleri, cinsiyetçi şiddet, kurumsal cezasızlık ve işçi, yoksul ve mülksüz kadınların maruz kaldığı güvencesizlik ve eşitsizliğin daha da kötüleşmesi karşısında gösteri yapmak için sokaklara çıkan yüzlerce gence saldırdı, gözaltına aldı, kriminalize etti ve gözdağı verdi. 

İşçilerin Uluslararası Birliği – Dördüncü Enternasyonal olarak, Colima, Edomex, Zacatecas ve Puebla, Nueva León gibi şehirlerde meydana gelen polis şiddetini, keyfi tutuklamaları, aralarında çocuk ve yaşlıların da olduğu kitleye karşı göz yaşartıcı gazların da kullanıldığı vahşi müdahaleyi kınıyor ve lanetliyoruz.

Kadınların ve lgbti+ların maruz kaldığı farklı şiddet biçimlerinden hükümetler sorumludur; bu nedenle her 8 Mart’ta, hükümetlerin mevcut kapitalist krize karşı işçi sınıfına uyguladığı ve özellikle kadınlara ve lgbti+lara zarar veren kemer sıkma planlarına karşı gösteri hakkımızı kullanmak üzere sokaklara çıkıyoruz. İşte bu haklı talepler karşısında López Obrador (AMLO) hükümeti, kadın hareketine gözdağı vermek için Ulusal Saray’a tel örgüler çekerek her 8 Mart’taki eylemleri engellemeye çalışmakta ve kadınların çoğunun yaşadığı sorunları dinlemek ve çözmekle en ufak bir ilgisi olmadığını göstermektedir.

Bu yıl AMLO hükümeti provokasyon ve cezasızlık politikalarını bir adım ileriye taşıdı. Faili meçhullerin, kayıpların isimlerini devletin resmi kayıplar listesinden çıkardı. Adalet talep ve kayıpların unutulmaması için bu yürüyüşe katılan kayıp yakınları hükümetin bu tutumuyla ikinci kez yıkıldılar. Bu da yetmezmiş gibi, çeşitli şehirlerde 8 mart gösterilere sızan erkekler, polis güçlerinin herhangi bir müdahalesiyle karşılaşmaksızın, kadın eylemcilere sözlü ve fiziksel saldırılarda bulundu. Bu saldırıları kendilerini savunarak püskürten kadınlar daha sonra sosyal medyada hedef gösterildi. Sosyal medyada çarpıtılmış görüntülerle kadın düşmanlığı ve nefret söylemleri yaygınlaştırıldı. Böylece kadınların haklı taleplerinin ve seferberliklerinin görünmez hale getirilmesi hedeflendi. İşte bu nedenle polis güçleri güvenilmezdir, diyoruz. Şiddetten ve provokasyonlardan bizi polis değil yalnızca örgütlü gücümüz koruyabilir.

İşçilerin Uluslararası Birliği – Dördüncü Enternasyonal olarak bu saldırılar karşısında uluslararası dayanışmamızı ifade ediyoruz. Bu saldırıların sorumlusunun AMLO hükümetiyle bölgesel ve yerel hükümet güçleri olduğunu vurguluyoruz. Meksika feminist hareketinin polis şiddetinin sorumlularının cezalandırılması talebini sahipleniyoruz.

Yalnızca sokaklardaki birleşik, bağımsız ve kesintisiz seferberlik ve örgütlenmemiz, haklarımızı savunmamızı ve bu kapitalist ve patriyarkal sistemin bizi mahkûm etmek istediği barbarlıkla mücadele etmemizi sağlayabilir.

Feminist protestolara dönük baskı ve şiddete son!

Birimize dokunursanız, karşılığını hepimizden alacaksınız!

İşçilerin Uluslararası Birliği – Dördüncü Enternasyonal

Yorumlar kapalıdır.