Rojava Devrimi’nin yanında, Esad ve emperyalizmin karşısında!

Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Rojava’nın Kobanê kantonu çevresinde yoğunlaştırdığı saldırılara karşılık veren Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) kayıpları dolayısıyla tüm Kürt halkına başsağlığı diliyoruz. Kürt halkının sadece Rojava için değil, Suriye ve tüm bölge devrimleri için yaşamsal bir tehdit olan IŞİD’e karşı yürüttüğü cansiperane mücadeleyi selamlıyor ve destekliyoruz!

İslamcı-gerici örgütlerin askeri bir koalisyonu olan IŞİD’in önderlik kadrosundan birçok ismin Suriye devriminin başlangıcında bizzat Esad rejimi tarafından hapishanelerden salıverildiğini ve Esad’ın bu katillerin silahlanmalarına doğrudan ya da dolaylı destek olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Bugün emperyalist odaklara IŞİD’e karşı ittifak teklif etmekten geri durmayan Esad’ın bu ikiyüzlü politikasının bedelini Kürt halkı canıyla ödemektedir. Esad rejimi ile hangi düzeyde ve ne amaçla olursa olsun işbirliği yapmak Kürt halkına ve onun mücadelesine ihanettir!

Körfez ülkeleri ve Türkiye’nin IŞİD’e sağladığı askeri ve finansal destek açısından önemli geçiş noktaları barındıran Rojava bölgesinde IŞİD’in askeri olarak yenilgiye uğratılması, bölgede devrimin yeni bir ivme kazanması için önemli bir adım olacaktır.

Geçtiğimiz günlerde YPG basın sözcüsü Rêdur Xelil’in yaptığı açıklamada IŞİD’in katliamlarına karşı Birleşmiş Milletler’i göreve çağırmış olması durumun kritikliğine işaret etmektedir. Bununla beraber, bir devrimin kaderini belirleyecek olan devrimci kitlelerin politik hedefler doğrultusunda gösterdiği sarsılmaz irade ve onun sürekliliğidir. Emperyalizm ve işbirlikçileri bu iradeyi kırmak ve teslim almak için her yolu deneyecektir. Dolayısıyla, mücadelenin başarısını esas belirleyecek olan kitlelerin devrimci iradesinin geliştirilmesi ve genişletilmesi için izlenecek politika ve kurulacak ittifaklardır.

BM ya da herhangi bir emperyalist odak Kürt halkının kurtuluşu için bir müttefik olamaz! Rojava devrimi için yegâne müttefik başta Suriyeli devrimciler olmak üzere tüm bölgede emperyalizme ve karşı devrimci odaklara karşı mücadele halinde olan emekçiler ve ezilen halklardır!

Suriyeli devrimcilerle Kürt halkının kendi kaderini tayin hakkı temelinde sağlayacakları birlik başta Filistin halkı olmak üzere tüm bölgenin geleceği için atılmış çok önemli bir adım olacaktır. Böylesi bir birliktelik Suriye’de özgür ve demokratik bir rejimin inşa edilmesinde hayati bir adım olacaktır. Aksi durum, bölge halkları için olduğu kadar Kürt halkı için de çok daha zor günlerin habercisi olacaktır.

Türkiye Hükümeti IŞİD’e verdiği tüm desteği derhal sonlandırmalı ve bölgede Kürt halkına yönelik saldırılarını durdurmalıdır!

Emperyalizm Suriye’den dışarı!

Yaşasın Rojava devrimi, halkların birliği ve mücadelesi!

Kürt halkına kendi kaderini tayin hakkı!

Yaşasın özgür ve demokratik Suriye!

Yorumlar kapalıdır.