İDP’li vekil adayı Duru, TİP’in Pendik büro açılışında konuştu

14 Mayıs 2023’te gerçekleşecek olan seçimler yaklaşırken adaylar talepleri, politikaları ve programları ile sahaya çıkmaya başladı. Seçimlere Türkiye İşçi Partisi listelerinden giren İşçi Demokrasisi Partisi’nin vekil adayları da “emekçiler yönetmeli!” diyerek çalışmalara başladı.

İDP üyesi olarak TİP listelerinden İstanbul 1. bölge milletvekili adayı olan Görkem Duru, TİP milletvekili ve adayı Sera Kadıgil ile yine TİP adayı İGDAŞ işçisi Anıl Denizci’nin katılımı ile TİP Pendik ilçe örgütünün açılışı gerçekleştirildi.

Açılışta söz alan Görkem Duru, Türkiye’de emekçi halkın demokrasi ve özgürlük sorunu olduğunu, sendikalaşma başta olmak üzere örgütlenme hakkının önünde anti demokratik engeller olduğunu, ancak bunların karşısında emekçilerin çözümünün olduğunu da ifade etti.

Duru, emekçi düşmanı saray rejiminden çıkış için parlamentoya değil, emekçilerin birliğine ve seferberliğine güvenilmesini, bunun için de emekten yana yeni bir anayasa yapılması gerektiğini, bu anayasanın ise ancak bağımsız, egemen ve barajsız bir Kurucu Meclis eliyle yapılabileceğini vurguladı. Rejimin emekçiler aleyhine yürüttüğü ekonomi politikalarının çözümü için kamulaştırma önlemlerinin alınması gerektiğini, ücretlerin üç ayda bir enflasyon oranında arttırılmasının önemini ifade etti. Duru, emekçilerin iktidara gelişinin rejimden kopuş için bir gereklilik olduğuna işaret ederek sözlerini bitirdi.

Halkın ilgisinin yoğun olduğu açılış, ortak mücadele vurgusu ile sonlandırıldı.

Duru’nun konuşmasının tamamını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz:

Yorumlar kapalıdır.