Filistin halkı ile dayanışma ve İsrail’i boykot yürüyüşü yapıldı

Çalışmaları bir süredir devam eden ve İşçi Cephesi’nin de bir bileşeni olduğu “Filistin İçin İsrail’e Karşı Boykot Girişimi” İstanbul’da Çarşamba ve Perşembe günü yaptığı bildiri dağıtımının ardından, ilk olarak geçtiğimiz Cuma günü (25 Aralık) İsrail Konsolosluğu’nun önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Cuma günü gerçekleşen basın açıklamasında, polis İsrail Konsolosluğu’nun önüne gelinmesine bile izin vermedi. Bunun ardından, katılımcılar bu olayı da protesto ederek İsrail Konsolosluğu’na en yakın yerde basın açıklamasını tamamladı. Basın açıklamasında 27 Aralık Pazar günü için, İsrail saldırısının birinci yılını kınamak amacı ile yapılacak yürüyüşe bir çağrı yapıldı.

27 Aralık’ta ise Gazze saldırısının birinci yılını kınayan yürüyüş gerçekleştirildi. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı yürüyüş, Taksim-Tünel’den başlayıp, Taksim meydanına kadar sürdü. Yürüyüş üzerinde “İsrail’e Boykot” yazan ortak bir pankartın ardında yapıldı. Filistin İçin İsrail’e Boykot Girişimi’nin toplantılarında belirlenen ve üzerlerinde; “Dünyada mültecilerin 2/5’i Filistinli; Filistinlileri ¾’ü mülteci”, “Filistin boykota çağırıyor; direnişe ses ver” yazılı ortak dövizler taşındı. Yürüyüş boyunca en çok duyulan sloganlar ise, “Konya’da tatbikat, Gazze’de felaket”, “Filistin’e özgürlük, İsrail’e boykot”, “Filistin halkı yalnız değildir” ve “Duvar yıkılsın, Abluka kalksın” oldu.

Kaldıraç, Sosyalist Dayanışma Platformu, Devrimci İşçi Partisi, Halk Evleri, Öğrenci Kolektifleri, Sosyalist Demokrasi Partisi ve İşçi Cephesi’nin yoğun katılımının görüldüğü protesto yürüyüşünde, emek örgütlerinden yalnızca TTB ve KESK birer temsilci gönderdi.

Yürüyüş Taksim meydanında yapılan bir basın açıklaması ile sona erdi. Ali Çerkezoğlu tarafından okunan basın açıklamasında, Filistin halkının yanında olmanın öneminden bahsedilirken, İsrail’in saldırısının birinci yılı kınandı ve de Filistin için İsrail’e Karşı Boykot çalışması ilan edildi.

Yazan: İC – Haber, 28 Aralık 2009

Yorumlar kapalıdır.