UPS’de direniş sürüyor

Türk-İş’e bağlı TÜMTİS’te (Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası) sendikalılaştıkları için işten çıkartılan UPS işçileri sendika hakları için 5 Mayıs tarihinden beri direnişlerini sürdürmekte. Biz de bu süreç içerisinde, hem direnişteki son durumu öğrenmek hem de gelişmeleri okurlarımızla paylaşabilmek, bu haklı mücadelelerinde UPS işçilerinin yanında olabilmek adına onları ziyaret ediyoruz.

Direniş süreci boyunca hem buradaki sendikalardan ve siyasi gruplardan hem de ITF’den (Uluslararası Taşıma İşçileri Federasyonu) gelen destek işçilerin moralini yükseltmiş durumda. 30 Haziran günü Mahmutbey aktarma merkezi önünde gerçekleştirilen basın açıklaması bunun en önemli örneklerinden biri. Avrupa Sosyal Forumu kapsamında Türkiye’de bulunan Belçikalı sendikacıların da desteğiyle gerçekleştirilen basın açıklamasında TÜMTİS, mücadele kazanımla sonuçlanana kadar işçilerin yanında olacağının bir kez daha altını çizdi. Belçikalı sendikacılar ise bu mücadelelerinde UPS işçilerini sonuna kadar desteklediklerini vurguladılar.

Bu ve benzeri ziyaretler direnişteki işçilerin moralini yükseltmekte ve mücadeleye bağlılıklarını sağlamakta önemli bir yere sahip. Ancak son dönemde sınıf mücadelesindeki hareketlilik bize, direnişteki işçilerin içeride çalışan arkadaşlarından destek bulamamaları halinde ya da aynı sorunları yaşayan farklı direnişlerdeki işçilerin ortak talepler altında biraraya gelemeyip, mücadeleyi birleştiremedikleri durumlarda kazanım elde etmelerinin oldukça zor olduğunu gösterdi. Olası kazanımların kalıcı olmasının en önemli koşullarından biri mücadelelerin birleştirilmesidir. Bu bağlamda bizlere düşen ise bu haklı mücadelelerinde UPS işçilerinin yanında olmaktır.

Yazan: İC – Haber, 1 Temmuz 2010

Yorumlar kapalıdır.