Lise’de sorunlar bitmiyor

Merhaba, Bizler lise öğrencileriyiz. Kendi okulumuzdaki sorunlardan yola çıkarak lise öğrencilerinin birkaç problemini sizlerle paylaşacağız.

İyi bir lise eğitimi alabilmek için evlerimizden çok uzaktaki okullara gitmek zorunda kalıyoruz. Bu durum çoğumuzun okula servislerle gidip gelmesine sebep oluyor. Bu bizim için büyük bir zaman kaybına neden olurken ailemizin bütçesini de oldukça zorluyor. Ailelerimiz bu yükün altından kalkamadığı için bizler okulun yurdunda ya da okula yakın yurtlarda kalmak durumundayız. Ancak hemen hemen hiçbir okulun yurdu yok. Aynı zamanda çevredeki yurtlar da ücretli ve başka amaçlara hizmet ediyor. Tüm bunlara karşı bizim istediğimiz temiz bir ortama ve çalışmaya uygun koşullara sahip ücretsiz özgür yurtlar.

Şimdi de okulumuzdaki en önemli sorunlardan biri olan kantin konusundan bahsedelim. Kantinde bizi rahatsız eden iki konu var. Bunlardan biri temizlik, diğeri ise fiyat-kalite orantısızlığı. Bizim kantine ne denli ihtiyaç duyduğumuzu bilen kantin çalışanları temizliğe hiç dikkat etmiyor. Çünkü kantin dışında yiyecek alabileceğimiz başka bir alternatifimiz yok. Üstelik okul dışından yiyecek almamız da okul yönetimince engelleniyor.

Gelelim fiyat-kalite orantısızlığına. Okulumuzda kaliteli ürünler kullanıldığı söylenip fiyatlar buna göre belirleniyor. Ancak gerçekte kullanılanlar kalitesiz ve ucuz mallar. Bunlar bize değerlerinin çok çok üstünde satılıyor. Kapalı ürünler ise dışarıdaki satış fiyatlarının neredeyse iki katı.

Bu sorunları kantin çalışanları ve okul yönetimiyle konuşarak çözmeye çalıştık. Ancak gördük ki bu konuşularak halledilecek bir mevzu değil. Eğer okuldaki çoğunluğu biz öğrenciler oluşturuyorsak her konuda söz hakkına sahip olmamız gerekir. Ve biliyoruz ki bireysel çabalarla hiçbir şey yapmamız mümkün değil. Bunun için, lisemizdeki öğrenciler olarak örgütlü hareket etme mücadelemiz sürecektir.

Yazan: İstanbul’dan bir grup lise öğrencisi, 1 Temmuz 2010

Yorumlar kapalıdır.