DHF’ye yönelik devlet terörü Antalya’da protesto edildi

Burjuvazinin devletinin devrimci demokrat kurumlara pervasızca saldırısı her geçen gün hız kazanıyor. Bunun en son örneği Demokratik Haklar Federasyonuna (DHF) yönelik 23 Şubat tarihinde bir çok ilde eş zamanlı gerçekleşen operasyonlar sonucunda, yaklaşık 30 kişinin gözaltına alınmasıyla kendisini gösterdi.

Bu tutuklama terörüne karşı Antalya’da da DHF’nin çağrıcılığını yaptığı ve demokratik kitle örgütleriyle çeşitli siyasi partilerin destek verdiği basın açıklaması, 24 Şubat 2011 tarihinde saat 18.00’da Kapalıyol girişinde gerçekleştirildi.

Basın açıklamasını okuyan DHF sözcüsü şunları belirtti: “DHF’ ye yönelik kapsamlı saldırılara 23 Şubat 2011 günü yeni bir halka daha eklendi. Adana, Mersin, Hatay, Amed, Zonguldak ve İstanbul’da eş zamanlı olarak yapılan ev ve kurum baskınlarında 30’a yakın üye ve taraftarımız gözaltına alınmıştır.

Ayrıca aynı saldırı kapsamında Halkın Günlüğü Gazetesi yazı işleri Müdürü Hıdır Gürz ve Halkın Günlüğü Mersin büro çalışanı Deniz Kısmetli de gözaltına alınmışlardır. Federasyonumuz, geçtiğimiz haftalarda başta Dersim, Adana, Mersin ve İstanbul yerelleri olmak üzere bir çok ilde üye ve taraftarlarına dönük yeni saldırıların hayata geçirilmek istendiğini kaydetmiştir, yaptığı açıklamalarda buna işaret etmiştir.

DHF, gelişmekte olan demokratik haklar için mücadelenin yeni saldırılarla boğulmaya çalışılacağını bilmektedir. Fakat bu saldırılar dün olduğu gibi bugün de sonuçsuz kalacaktır. Demokratik hakları ve özgürlükleri için sürdürdüğümüz mücadeleyi saldırılar altında savunmaya devam edeceğiz. Bilinçle, cesaretle ve cüretle yeni demokrasi bayrağını yükseltmeye devam edeceğiz”

Basın açıklaması sırasında sık sık “Yaşasın Devrimci Dayanışma!”, “Baskılar Bizi Yıldıramaz!”, “Örgütlü Bir Halkı Hiçbir Kuvvet Yenemez!” sloganları atıldı.

Yorumlar kapalıdır.