“1 Mayıs: Dayanışma ve Birlik” etkinliği gerçekleşti

İşçi Cephesi gazetesi okurları, 24 Nisan günü yaklaşan 1 Mayıs ve şeçimler öncesideki politik durumu değerlendirmek, şeçim sürecini tartışmak, işçi sınıfının büyük saldırılarla karşı karşıya kaldığı bir dönemde 1 Mayıs’ın önemini ve örülmesi gereken politik hattı birlikte ele almak için bir araya geldiler.

Etkinliğimiz, bir yoldaşımızın Arap devrimci sürecini, Avrupa’da yükselen sınıf mücadelesini ve Türkiye’deki politik durumu değerlendiren sunumuyla başladı. Ardından serbest kürsüde okurlar, şeçim ve 1 Mayıs süreci hakkındaki düşüncelerini ve akıllarındaki soruları paylaşarak tartıştılar. Verilen çay molasının ardından, tartışmalara devam edildi. Hemen herkes, 8 yıldır ülkeyi demokratik gericilik yöntemlerini de kullanarak yöneten AKP hükümeti ve onun gibi burjuva partilerin karşısına, işçiden emekçiden yana, devrimci bir sınıf partisinin konulması gerektiği konusunda hemfikirdi.

Son olarak etkinliğimizde, sadece Türkiye’de değil tüm dünyadaki sınıf mücadelesinin en yakıcı sorununun devrimci önderlik sorunu olduğu belirtildi. Etkinlik 1 Mayıs’ta alanlarda tekrar buluşmak dileğiyle son buldu.

Yorumlar kapalıdır.