ÖSYM’den yeni bir skandal!

İşsizliği ertelemenin neoliberal çözümlerinden olan sınavlar yüz binlerce öğrenciyi geleceğinden mahrum etmekle kalmayıp, KPSS skandalının ardından bu kez de YGS’deki kodlu cevaplarla, başta ÖSYM olmak üzere kapitalist kurumların çürümüşlüğünü bir kez daha gözler önüne sermiştir.

27 Mart sabahı öğrenciler sınava girecekleri okulların önünde polisler tarafından didik didik arandılar. Sınavda gerekli olacak bütün malzemeler -kalem, silgi, su, şeker vs.- kopya çekilmesini engellemek amacıyla, sınav görevlileri tarafından öğrencilere dağıtıldı.

Ancak tüm bunların göstermelik olduğunu anlamamız fazla zaman almadı. Cevapların kodlanmış olduğu ve basit bir yöntemle doğru cevabın bulunabildiği iddiası bir anda kamuoyuna bomba gibi düştü. Yapılan açıklamada tek tip bir kitapçık olmadığı ve basına dağıtılanların diğerlerinden farklı olduğu belirtildi. ÖSYM başkanlığından yapılan açıklama her ne kadar bu iddiayı çürütmüş gibi görünse de, aslında bu kendi oyunlarına kılıf bulmaktan ve hükümeti tatmin etmekten öteye gidemedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan’la yaptığı görüşme sonrasında Esenboğa Havalimanı’nda yaptığı açıklamada ÖSYM’ye destek verdi. Şüphesiz ki, bu durum neoliberal politikaların üretilmesi ve uygulanması sırasında gördüğümüz sayısız işbirliğinden ve kurumsallaşmadan biridir. Adil ve zorunlu bir yöntem olarak sunulan sınavların kimin elinde ve çıkarına bir eleme sistemi olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.

Skandalın sorumluları ÖSYM başkanı ve Milli Eğitim Bakanı istifa!

Yorumlar kapalıdır.