Suriye devrimiyle uluslararası bir dayanışma toplantısı için çağrı

Tunus’ta patlak veren ve Suriye de dahil olmak üzere, bütün Kuzey Afrika ve Ortadoğu’ya yayılan devrimin başlangıcından bugüne bir yılı aşkın süre geçti. Bu süreçte, Bin Ali, Mübarek ve Kaddafi devrilirken, kendileriyle beraber AB ve ABD destekli kanlı diktatörlüklerini de götürdüler. Suriye’de olup bitenler ise gösteriyor ki devrim, en kritik aşamalarından birinde. Beşar Esad, halkını katletmeye devam ederken küresel güçler bu durumdan istifade etmeye çalışıyor. Bu sebeple, bütün politik örgütleri, sendikaları ve kitle örgütlerini acımasız bir diktatörlükle mücadele etmekte olan Suriye halkıya dayanışmaya çağrıyoruz. Ayrıca, Suriye’deki güncel durumu tartışmak ve Suriye devrimiyle bir dayanışma kampanyası örgütleyebilmek adına 1 Mayıs’ta Regueb kentinde gerçekleştirilecek olan uluslararası toplantıya davet ediyoruz.

Bu toplantı için Regueb kentinin seçilmesi bir tesadüf değil. Bir ay kadar önce sözde Suriye’nin Dostları, Suriye’deki emperyalist plana destek verebilmek için Tunus’ta bir toplantı düzenlediler. Bu iki yüzlüler Suriye’nin dostları olamaz. Zira, Bin Ali ve bölgedeki diğer diktatörleri silah ve para yardımlarıyla destekleyenler de gene onlardı. Şimdi ise, ellerindeki bütün araçlarla, devrimi sonlandırmaya çalışıyorlar. İşte bu saiklerle, Suriye devrimini ve halkın rejimle olan mücadelesini destekleyen ve devrimin emperyalizme yem olmasının önüne geçmek isteyen bütün örgütlerin, uluslararası düzeyde bir araya gelişini sağlama hedefini güdüyoruz.

1 Mayıs gibi dünya işçi sınıfı için sembolik anlamı büyük bir günde emperyalist müdahaleyi teşhir ederek, Suriye devrimine somut desteğini sunmak isteyen tüm örgütleri, Regueb kentindeki uluslararası toplantıya katılmaya çağırıyoruz.

Çağrıya destek veren kuruluşlar:

UGTT (Tunus Genel İşçi Sendikası)

Lluita Internacionalista (Enternasyonalist Mücadele) – İspanya

Sivil Diyalog Derneği – Regueb

Devrim Şehidi ve Yaralı Aileleriyle Dayanışma Derneği – Regueb

İşçi Cephesi – Türkiye

Program:

29 Nisan Pazar: Davetlilerin ve militanların karşılanması ve yaralıları ziyaret

30 Nisan Pazartesi: UGTT temsilcileri, dernekler, Suriye halkını destekleyen politik partilerin katılımıyla yapılacak olan çalışma toplantısı

1 Mayıs Salı: Örgütlerin ve davetlilerin katılımıyla düzenlenecek kamuya açık toplantı ve Suriye halkıyla dayanışma mitingi

Yorumlar kapalıdır.