1 Mayıs 2012: “Onurlu bir iş ve onurlu bir yaşam koşulları için, karanlığın perdesini yırtalım!”

İstanbul Taksim’de 1 Mayıs, bu yıl da yüz binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. İşçi Cephesi olarak kortejimiz, saat 9’dan itibaren Şişli kolunda toplanmaya başladı. Kapitalizmin krizinin derinleştiği ve hükümetin emekçilere dönük saldırılarının yoğunlaştığı bir dönemde, kortejimiz bu yıl da, “onurlu bir iş ve onurlu bir yaşam koşulları” talebini ön plana çıkardı.

Çeşitli sektörden işçiler ve öğrenci gençlerden oluşan kortejimiz, “Onurlu bir iş ve onurlu bir yaşam için karanlığın perdesini yırtalım!” ve “Baskılara, tutuklamalara, operasyonlara son!” pankartlarıyla yürüyüşe geçti. Kortejimizden yapılan ajitasyon konuşmalarında, kapitalizmin krizinin derinleştiği, krizin faturasının tüm dünyada işçilere ve emekçilere yıkıldığı bir dönemde, Avrupa’da kemer sıkma politikalarına karşı mücadele eden işçi sınıfı ve Arap coğrafyasında diktatörlüklere ve yoksulluğa karşı mücadele eden halklar selamlandı. Kapitalist krize karşı, “Krizin faturası patronlara”, “İşten atmalar yasaklansın!”, “Sendika, sigorta, 6 saat işgünü!” ve “Bütün ülkelerin işçileri, birleşin!” sloganları haykırıldı.

Kürt halkına yönelik baskıların yoğunlaştığı ve anti-demokratik uygulamaların yaygınlaştığı bir süreçte ise, “Siyasi tutsaklar serbest bırakılsın”, “Terörle Mücadele Kanunu ve Özel Yetkili Mahkemeler kaldırılsın” taleplerimiz dile getirildi. Emperyalizmin işbirlikçisi diktatörlüklere karşı mücadele eden Arap emekçileri ve halkları “Diktatörler düşüyor, devrim büyüyor!” ve “Emperyalistler yenilecek, direnen halklar kazanacak!” sloganlarıyla selamlandı.

İşçi Cephesi korteji saat 2 civarında, “Yaşasın sosyalist dünya devrimi” sloganlarıyla Taksim Meydanı’na girdi. 1 Mayıslarda katledilen şehitlerin anısına yapılan saygı duruşunun ardından, Enternasyonal marşı okundu. Mitingin ardından, İşçi Cephesi okurları ve dostları günün değerlendirmesini yapmak üzere Taksim bürosunda biraraya geldi.

Yorumlar kapalıdır.