Polis cinayetleri ve biber gazının sağlığa faydaları

Geçtiğimiz günlerde sıradan bir trafik kazası sırasında polis silahını ateşledi ve bir genç hayatını kaybetti. Bu olay İzmir’de yaşandı. Sebep ne olursa olsun silahsız üç genç ve silahına davranan polis manzarası, “İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?” dedirtiyor insana. Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu’nda yapılan değişikliklerle bu infazlar daha da arttı. Pervasızca cinayetler işleniyor, savunmasız insanlar polis kurşunuyla hayatını kaybediyor. Polisin kullandığı orantısız güç, AKP iktidarı tarafından 10 yıldır adeta teşvik edilir duruma geldi.

Polis devleti olma yolunda emin adımlarla ilerlemekteyiz. İnsan hayatını tehdit eden biber gazını bol bol kullanmak polisin başlıca görevleri arsında yer almaya başladı. Polis biber gazı sıkmakta adeta birbiriyle yarışır duruma geldi. Gaz kullanımı, yapılan mitingin, gösterinin ideolojik yapısına göre çoğalıp azalabiliyor. İktidara yakınsanız teşvik bile edilirsiniz. Örneğin on üç askerin öldüğü günlerde Taksim’de bir miting yapılıyor ve “Kahrolsun halkların kardeşliği, yaşasın Türkler’in kardeşliği” diye slogan atılıyor. Kürtlere, Ermenilere, Rumlara küfrediliyor. İktidarın Bakan’ı da seyrediyor. Yine insan sevgisi ile dolup taşan bir bakanımız da biber gazının doğal olduğunu, insana zarar vermediğini söylüyor.

İnsanı hayvandan ayıran şey düşünebilmesi ve iyiyi doğruyu algılayabilmesidir. Bazıları kardeşliği istemiyorsa o da onların sorunu ama bu yaptıklarının ırkçılık ve faşizm olduğunu da unutmasınlar. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, “Biber gazı sağlığa zararlı değil.” diye buyurmuş. Zatı şahaneleri tabi daha iyi bilir ama biz yine de tıp doktorlarına kulak verelim. Tıp doktorları şöyle diyor: “Göz yaşartıcı gaz ve biber gazları kimyasal maddedir, söylendiği gibi masum gazlar değildir. Bu gazların ağız içi ve burun mukozasından göze vücudun diğer bölgelerinden deriye kadar pek çok olumsuz etkisi bulunuyor. Astım hastalarında astım krizini tetikler. Kalp hastalarında da kalp krizine yol açar.

Bu örneklerden en bilinenlerinden biri de Artvin’de biber gazından ölen Metin Lokumcu’dur. Sayın İçişleri Bakanı zatı şahanelerini üzmek istemezdik ama doğru söylemiyor. Beş yaşındaki çocuğa bile sorsanız eminim ki, “Biber gazı zararlıdır”, diyecektir. Peki neden böyle yapıyor dersiniz? Bilgisiz mi, bilmem! Peki cahil mi, zannetmem! Çünkü bakan yapmışlar! Bilgisiz cahil bir adam bakan olmaz. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, “Biber gazı zararlı değil.” diyor. Şöyle bir önerimiz var Sayın Bakan’a: Malum siyanürlü çayı aklamak isteyen dönemin bakanı demli bir çay içerek siyanürlü çayı aklı sıra aklamıştı. Kıssadan hisse Bakan da biber gazını kendi suratının tam orta yerine bolca sıktırsın, bu da bize de örnek olsun. Nasıl fikir ama gayet mantıklı değil mi, ne dersiniz?

Yorumlar kapalıdır.