İstanbul Barosu seçimlerinde Filiz Kerestecioğlu’nu destekliyoruz!

Adalet hizmetlerinin nicedir herkes için erişilebilir bir kamu hizmeti olmaktan uzaklaşarak lüks bir meta haline geldiği, avukatların işçileştiği, hakkını arayanların müşterileştiği dolayısıyla hak arama özgürlüğünden söz edemediğimiz bir dönemin içindeyiz. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek İstanbul Barosu seçimleri’nde programında işçi avukatların sorunlarını, kadınların hak mücadelelerini temel alan Av. Filiz Kerestecioğlu’nun aday olması hayli umut verici.

“Baronun kapılarını önce avukatlara, sonra adalete açacağız”

Kerestecioğlu, seçim programında kolektif sürecin var olacağı katılımcı bir örgütlenme biçiminden, meslektaşlarının adliyelerde çocuklarını bırakabileceği çocuk odalarından, halkın hakları konusunda bilgilenebileceği, avukatlara daha rahat ulaşabileceği projelerden söz ediyor.

Bugün, nefret suçlarıyla insanlarımızın öldürüldüğü, halkların ve inançların birbirine düşmesi için elden gelenin yapıldığı ve savaş taleplerinin hâkim olduğu bir dönemdeyiz. Öfkenin erkek egemen dili muteber dil olarak kullanılıyor ve bu atmosferde, özellikle iktidarda ve etkin görevlerde bulunan kişiler barış isteklerine kulaklarını tıkıyor, kimse barıştan söz etmiyor. Öfke değil barış dilini savunan bir baro için hep birlikte mücadele edeceğiz” diyen Kerestecioğlu, bu seçimlerdeki tek kadın aday.

İşçi Cephesi olarak, programında baroların kastlaşmış, bürokratik yapısını eleştiren, baroların hak arayanlar ve çalışanlarıyla doğrudan temasının sağlanması vurgulayan, hak arama özgürlüğünü savunan, cinsiyetçi, sınıfsal, ulusal her türlü eşitsizliğe karşı mücadele eden bir Baro hedefleyen Filiz Kerestecioğlu’nu destekliyoruz.

Yorumlar kapalıdır.