BEDAŞ işçileri Karadolap Forumu’ndaydı

Haziran ayaklanmasının ilk günlerinde kitlesel gösterilere sahne olan Alibeyköy’ün emekçi mahallesi Karadolap’ta uzun bir aradan sonra mahalle forumu geniş katılımla gerçekleşti.

Yaklaşık 100 kişinin katıldığı forumda, ilk sözü Disk-Ar Başkanı Serkan Öngel aldı. Öngel yaptığı konuşmada, AKP hükümetlerinin uyguladığı tüm politikaların neoliberal temelde olduğunu, Kemal Derviş’in ekonomi politikasını daha da geliştirerek yaygınlaştırdığını, bu durumun emekçileri ve işçileri etkileyerek yoksulaşmanın ve işsizliğin arttığını, aynı zmanda alım gücünün de büyük ölçüde düştüğünden bahsetti. Öngel’in istatistiki bilgilerle yaptığı konuşmanın ardından soru cevap bölümüne geçildi.

Cuma günü yapılan forumun bir de misafirleri vardı; direnişteki BEDAŞ işçileri.

Hukuksuzca işten atılan işçiler, işten atılma ve direnişe başlama süreçlerini anlattı. BEDAŞ’ın hükümet eliyle özelleştikten sonra yaptığı ilk icraat olan işten çıkarmaların aslında, örgütlü sendikalı işçilerin tasfiyesi olduğunu,örgütlü işçiler yerine kölelik koşullarında çalıştırabilecekleri işçiler aradıklarını belirttiler. İşçiler konuşmalarının son bölümünde direnişlerine destek çağrısı yaptı.

Yorumlar kapalıdır.