Mısır’da 683 idam kararı daha

Askeri yönetimin yönlendirdiği Müslüman Kardeşler (MK) davasının 24 Mart’ta görülen duruşmasında 529 siyasi aktiviste verdiği idam cezasının yankıları sürerken mahkeme akıl dışı kararlar vermeye devam ediyor.

28 Nisan’da görülen ve 9 dakika süren duruşmada, içlerinde MK liderlerinden Muhammed Badie’nin de olduğu 683 kişiye daha idam cezası verdi. Mahkeme dakikada 76 idam cezası ile tarihe geçti! Aynı mahkeme 24 Mart’ta verilen 529 ölüm cezasından 37’sini onadı. Kalan 492 sanığın idam cezalarını müebbet hapse çevirdi. 683 kişi hakkında verilen idam hükmüne ilişkin nihai karar 21 Haziran’da verilecek.

Biz yüzlerce politik tutuklunun idam cezasına çarptırılmasını reddediyoruz, bu kararın iptal edilmesini ve Mısır’daki tüm politik tutukluların serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Bu katil diktatörlüğe herhangi bir kimse hakkında yargılama hakkı tanımıyoruz. Eski başkan Mursi’yi ve aynı zamanda şu anda iktidarda olan ve karşıdevrimin temsilcisi olduğu halde devrim adına konuşuyormuş gibi yapan katil cuntayı yargılama hakkına sahip olan, sadece devrimi başlatan emekçi halk ve gençliktir.

Yorumlar kapalıdır.