Cizre’deki devlet terörünün ve ölümlerin sorumlusu AKP hükümetidir!

Cizre’de 27 Aralık’ta başlayan olayların ardından bugüne dek, 4’ü çocuk 7 kişi hayatını kaybetti. AKP hükümeti olayları “provokasyon” şeklinde niteleyerek ve infazların sorumluluğunu “paralel yapı”nın üzerine yıkmaya çalışarak, Cizre’de uyguladığı devlet terörünün ve cinayetlerin esas sorumlusu olduğu gerçeğinin üzerini örtmeye çalışmaktadır.

Cizre’de yaşananlar, AKP hükümetinin Roboski’de, Lice’de, Gever’de uyguladığı devlet terörünün, Kobane’ye ve Rojava’ya dönük düşmanca tutumunun bir devamı niteliğindedir. Cizre’deki gerilimin gerçek nedeni “Hüda-Par – YDG-H” çatışması değil, AKP hükümetinin Hizbullah’ı da devreye sokarak, ilçede devlet terörünü yükseltmesi, halkın, özellikle de çocukların polis kurşunlarına hedef olmasıdır.

Güvenlik güçlerine ait zırhlı araçların ilçede plakasız bir şekilde gezmesi; 7 Ocak’ta 14 yaşındaki Ümit Kurt’un ardından, 14 Ocak’ta Nihat Kazanhan’ın polis kurşunlarıyla katledilmesi; ilçeye Hrant Dink cinayetinin sorumlularından Ercan Demir’in emniyet müdürü olarak atanması; ölümlere ilişkin soruşturmaların etkin bir şekilde yapılmaması ve dosyalar hakkında gizlilik kararı verilmesi, AKP hükümetinin ilçede gerçekleştirdiği “provokasyonlar”dır. Son olarak, Nihat Kazanhan’ın katledilmesinin hemen ardından, polisin silah kullanmadığını açıklayan İçişleri Bakanlığı’nın, dün “güvenlik güçlerinden bazılarının olayda kusurlu olabileceği”ne ilişkin yeni açıklaması, “provokasyon”un failinin kim olduğunu açıkça ortaya koymuştur.

AKP hükümeti Cizre’de estirdiği devlet terörüyle, seçimler öncesinde, Kürt halkının en temel hak ve özgürlük taleplerini pazarlık konusu haline getirdiği “çözüm süreci”nde elini güçlendirmek, mücadeleden yılmayan Kürt halkına mesaj vermek, direngenliğiyle bilinen Cizre halkını cezalandırmak gibi kirli hesaplar içerisindedir. AKP’nin “kirli oyunları” bugüne kadar Kürt halkının kitlesel seferberlikleriyle, serhıldanlarıyla bozulmuştur, bundan sonra da öyle olacaktır.

AKP hükümeti Cizre’de uyguladığı devlet terörüne derhal son vermeli, yargısız infazların sorumluları derhal yargı önüne çıkarılmalı ve cezalandırılmalıdır.

21 Ocak 2015

İDP Girişimi

Yorumlar kapalıdır.